Marcel Ciolacu îl critică dur pe Rareș Bogdan, chiar în fața coaliției: Nu e un subiect de discuție

Astfel, liderul PSD a spus că este interesat să afle dacă liberalii împărtășesc opiniile lui Bogdan. Totuși, „cel mai mult ne interesează draftul pe energie, astfel încât să fie aplicabil”, a ținut să sublinieze Marcel Ciolacu.

„Să vorbim despre lucruri serioase, nu despre Rareș Bogdan. El nu e un subiect pentru coaliție. A transmis că acestă coaliție va dura un an de zile. Am solicitat preşedinţilor celorlalte partide să vedem de unde sunt aceste discuţii şi poate dânşii ştiu mai multe decât ştie prim-ministrul şi restul coaliţiei. Astăzi, la ora 15.0, pe forma online, vom lămuri aceste lucruri.

Dar cel mai mult ne interesează draftul pe energie, astfel încât să fie aplicabil. Observ că Rareș Bogdan a spus că sunt proști cei de la PNL din Guvern. Evaluarea miniștrilor o face premierul. El după ce are o evaluare, dacă vrea sau nu să-l schimbe, vine în coaliție”, a declarat  Marcel Ciolacu.

Mesajul ferm transmis de Florin Cîţu pentru ambii politicieni

Liderul liberalilor este de părere că dacă Marcel Ciolacu și Rareș Bogdan au probleme personale unul cu celălalt, atunci astfel de lucruri ar trebui discutate în afara coaliţiei, au transmis surse liberale.

În altă ordine de idei, Florin Cîțu a cerut organizarea unei şedinţe online a coaliţiei de guvernare. Subiectele pe care preşedintele PNL vrea să le aducă la masa discuţiilor sunt problemele din energie, pandemia şi dobânzile mari de la împrumuturi.

Reamintim că Rareş Bogdan, europarlamentar şi prim-vicepreşedinte al PNL, l-a criticat, miercuri, pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmând că acesta “a jucat cu ochii la sondaje şi nu cu ochii la sănătatea românilor”, atunci când a venit vorba despre certificatul verde.

Mai mult, dacă această coaliţie de guvernare este menită să continue, PSD va trebui să înveţe să respecte PNL, pentru că nu se poate ca cineva să fie şmecher şi altcineva să plătească costurile guvernării.

Rareş Bogdan a lăsat de înţeles că parteneriatul PNL – PSD se impune a fi evaluat peste un an de zile, dacă reformele promise nu vor avea loc.

„Dacă după un an de zile vom vedea că acest efort nu va ajunge să fie unul apreciat, nu va duce la nimic și guvernarea va bălti, atunci e absolut legitim să încercăm să găsim o altă formulă pentru că înseamnă că această formulă a fost făcută complet aiurea. Eu sper să nu avem această situație”, a afirmat Rareş Bogdan.