Marcel Ciolacu este de părere că românii trebuie să iasă la vot la finalul acestei săptămâni pentru a-l ”mătura pe Ludovic Orban”. Liderul social-democraților a mai precizat că Guvernul Orban și-a bătut joc de întregul popor.

”Într-adevăr, românii trebuie să iasă la vot! Ca să-l măture pe Orban de la putere! Pentru toată bătaia asta de joc la care au supus un întreg popor!!!”, notează Marcel Ciolacu în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

Motivele pentru care Guvernul Orban trebuie înlăturat

În continuarea mesajului, liderul PSD a enumerat motivele pentru care românii trebuie să voteze împotriva liberalilor.

Marcel Ciolacu este de părere că Executivul nu a făcut ceea ce trebuia făcut pentru români în contextul pandemiei de coronavirus. În plus, acesta acuză liberalii aflați la putere că au distrus economia și au falimentat firmele românești.

”Nu au testat, nu au întărit ATI-urile, au închis școlile, au închis piețele, au închis restaurantele, au fugărit creștinii din biserici și au îmbolnăvit românii cu măștile neconforme! Au distrus economia și au falimentat firmele românești! Au pustiit totul cu incompetența, aroganța și demagogia lor! Da, pentru toate acestea, românii trebuie să-i trimită acasă!”, mai scrie Marcel Ciolacu.

Îndemn la vot pentru PSD

În finalul mesajului său, social-democratul a făcut un apel către români să voteze cu partidul pe care îl conduce pentru a opri cel mai nociv guvern din istoria României.

”Pe 6 decembrie, românii trebuie să pună STOP celui mai nociv guvern din istoria României!
Pe 6 decembrie, votați să vă salvați!”, a mai spus Ciolacu.

Îndemnul lui Klaus Iohannis

”Este usor de observat ca in ultimele zile tot mai des auzim despre sondaje. Toata lumea prezinta sondaje. Intr-un fel este bine, cam in toate sondajele castigator este PNL ceea ce este un lucru bun.

Si eu imi doresc sa castige PNL dar, dati mi voie sa va spun, alegerile nu se castiga in sondaje. Ele se castiga la urne, prin vot. Asadar, va rog sa mergeti si sa votati, este extrem de important.”, a spus președintele joi seara.

Președintele Klaus Iohannis a mai precizat că românii au fost alături de el atât în 2019, la referendumul privind legile justiției, cât și la alegerile prezidențiale de la finalul anului trecut.

În același timp, președintele a mai explicat că situația din decembrie 2016 nu trebuie să se mai repete, făcând referire atunci când, din cauza prezenței scăzute la vot, PSD a ieșit câștigător și au urmat ”ani de coșmar”

”Ati fost alaturi de mine in 2019 la referendum si am reusit sa oprim ciopartirea legilor justitiei. Ati fost alaturi de mine la alegerile prezidentiale.

Mergeti la vot ca sa nu patim ca in decembrie 2016, când printr-o prezenta scazut la vot, a castigat PSD-ul si a urmat cosmarul de ani de zile in care PSD-ul si-a batut joc de tara, de justitie și de investitiile publice.

Votati echipa cu care vom reconstrui Romania.”, a spus președintele Klaus Iohannis.