Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit, miercuri, despre scandalul politic legat de posibila ieșire de la guvernare a UDMR, după ce PNL s-a hotărât să preia ministerul Mediului.

Marcel Ciolacu nu este de acord cu decizia UDMR

„Părerea mea e că au făcut o greșeală, mutând discuțiile avute mai ales între trei persoane, între liderii acestei coaliții, aceste discuții nu trebuiau transferate în spațiul public. Este o greșeală. Dacă au vrut să influențeze prin media o decizie a mea sau prim-ministrului Nicolae Ciucă, consider că este o greșeală de abordare.

Eu n-am participat la această discuție că PNL a solicitat Ministerul Mediului. Este bine ca în această perioadă, anumite discuții pe care le avem doar în trei să nu le transferăm în spațiul public, pentru că mai mult rău ne facem. Ne pierdem încrederea de parteneri între noi. Dacă vrem să ne influențăm deciziile prin mass-media, e cea mai mare greșeală”, a spus Marcel Ciolacu.

Comentând posibila luare a Ministerului Mediului de la UDMR, aşa cum acuză Csoma Botond, preşedintele social-democraţilor a declarat că protocolul semnat între partidele ce alcătuiesc coaliţia de guvernare va fi respectat şi că acest protocol nu a suferit încă nicio modificare.

„Nu ştiu ce se întâmplă în spaţiul public. Eu spun, ca şi copreşedinte al acestei coaliţii, că avem un protocol.

Eu altă discuţie nu am. Vom respecta acest protocol. Momentan acest protocol nu este modificat”, a fost poziţia tranşantă a lui Marcel Ciolacu, referitor la acuzaţiile venite din partea UDMR.

Ce se va întâmpla cu rocada guvernamentală?

De asemenea, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, au spus că protocolul coaliției va rămâne în forma inițială.

„Haideţi să lămurim lucrurile. Nu ştiu ce se întâmplă în spaţiul public. Eu vă spun – ca şi copreşedinte (sic!) al acestei coaliţii – că avem un protocol. Eu o altă discuţie nu am. Şi vom respecta acest protocol”, a afirmat Ciolacu la Parlament, la momentul respectiv.

„PNL nu vrea absolut nimic. Vrem în continuare să asigurăm guvernarea țării, așa cum am făcut-o și până acum, vrem să asigurăm stabilitate politică. Avem nevoie, mai mult ca oricând, de această stabilitate (…) Vom asigura guvernarea cu responsabilitate, fără ca PNL…sunt discuții care se duc în spațiul acesta al interpretărilor pe o ipoteză sau alta…În acest moment, vă rog să aveți încredere că suntem oameni cât se poate de responsabili și vom face astfel încât să asigurăm preluarea guvernării la sfârșitul lunii mai”, a spus și Nicolae Ciucă.