Totodată, Marcel Ciolacu a spus în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV că este posibil ca Nicolae Ciucă să rămână la Palatul Victoria și în mandatul în care PSD ar trebui să dea premierul, în iulie 2023.

„Din toate discuțiile avute până acum, din punctul meu de vedere este un om capabil, care înțelege exact în ce s-a aruncat și un om foarte responsabil. Și sunt ferm convins că va avea un mandat bun de premier. Categoric voi lăsa ca domnul Ciucă să fie în continuare premier, dacă vom ajunge la o asemenea performanță”, a declarat Marcel Ciolacu.

Cum au fost împărțite funcțiile în Guvern?

Amintim că partidele din coaliție au ajuns la o înțelegere cu privire la împărţirea posturilor de prefect. În urma negocierilor, PSD va avea 20 de prefecţi, PNL va avea 17 iar UDMR va avea 4.

Comparativ cu prima variantă, când social democrații aveau 21 de posturi de prefect, liberalii au câștigat Prefectura Cluj, funcția care a fost intens disputată.

PSD va avea prefecţi în judeţele: Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vrancea şi Bucureşti

PNL va avea prefecţi în judeţele: Alba, Argeş, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman şi Vaslui

UDMR va numi prefecţii în judeţele Covasna, Harghita, Sălaj şi Arad.

Înainte de a fi împărțite funcțiile, surse politice au declarat pentru stiripesurse.ro că au intervenit anumite probleme în coaliția de guvernare. Mai exact, ședinţa coaliţiei de guvernare care a avut loc în ziua de 7 decembrie a fost suspendată,după trei ore de discuţii, iar liderii partidelor și premierul nu au făcut declaraţii. Ulterior, preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat că întrunirea se va relua la ora 20.00, fără a oferi însă mai multe informații în acest sens.

Pe de altă parte, sursele politice au vorbit despre conflictele din cadrul ședinței. Potrivit acestora, la şedinţa care a început la ora 15.00, s-a discutat despre taxa de 1 la sută pentru companiile mari, despre certificatul verde, despre împărţirea prefecturilor şi despre bugetul pentru 2022 care se doreşte a fi adoptat până în 23 decembrie. În același timp, sursele mai spun că la şedinţa coaliţiei se vor finaliza discuţiile despre împărţirea funcţiilor de prefect din ţară. Totodată, se va discuta din nou despre taxa de 1 la suta pentru companiile mari.