Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a cerut, vineri, într-o conferință de presă demisia primarului Nicușor Dan, după ce acesta a cerut să spună public dacă social-democrații susțin sau nu protestul de la STB.

„Părerea mea nu este de susținere, este ‘fie pleacă acasă Nicușor Dan'”, a spus Marcel Ciolacu.

Anterior, primarul general Capitalei le ceruse celor de la PSD să iasă public și să spună dacă susțin sau nu acest protest al angajaților STB.

”Cer PSD să se pronunţe, pentru că avem o grevă care paralizează Bucureştiul, organizată de un consilier general PSD. Fie susţine această manifestaţie, fie retrage sprijinul politic domnului Petrariu, care a organizat această grevă”, a declarat primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Nicușor Dan, atac direct asupra unui membru PSD

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, l-a acuzat în mod direct pe liderul Vasile Petrariu și a spus că are dovezi contra lui și va depune plângeri penale.

„Este o grevă ilegală. În stare de alertă nu se fac greve.

Legea obligă să se respecte pașii procedurali ca patronatul să ia cunoștință de revendicări. Există obligație legală ca pentru serviciile importante să fie asigurată activitate de o treime.

Acțiunea în instanță e depusă la Tribunalul București de STB, care cere să se constate că acțiunea e ilegală. Privind litigiul de muncă, va fi o cerere de intervenție din partea municipalității, pentru că greva afectează viața a sute de mii de bucureșteni.

„Avem dovezi contra lui”

Nu e o grevă spontană, ci orchestrată de sindicat, avem dovezi, avem scrise și depuse plângeri penale contra liderilor de sindicat care au orchestrat. Este o grevă politică, principal responsabil e Petrariu, consilier PSD în Consiliul General. Avem dovezi contra lui.

Fac apel la șoferi să înțeleagă gravitatea acțiunii lor și să reia activitatea. Șoferii care participă să știe că sunt deschis la dialog, dar nu prin intermediul liderilor de sindicat. Aștept să desemneze reprezentanți cu care să stăm de vorbă.

Chiar dacă nu complete, aveam informații despre ce urma să se întâmple.

Datoriile STB erau de 1,2 miliarde de lei, sunt mai multe bunuri ale STB propite de ANAF. Cu spriijinul Guvernului, datoria STB de acum e la jumătate din cât am preluat. Este o datorie eșalonată cu ANAF, e predictibilitate pe plăți, nu mai e risc să intre în insolvență.

Societatea trebuie însă optimizată, nu vom renunța să facem asta și la controlul pe care contractul ni-l permite.

Nu poți paraliza un oraș ca să ceri demisia directorului STB”, a declarat Nicușor Dan.