„Am asistat, alături de toţi românii, la această bătaie pe ciolan între partidele care au pierdut aceste alegeri. Alături de colegii mei din Consiliul Politic Naţional, am luat hotărârea de a continua să modernizăm PSD şi nicio funcţie din Parlament nu va fi ocupată de către un membru al conducerii PSD sau de către un preşedinte de organizaţie”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD

De asemenea, Marcel Ciolacu a susținut că este timpul să fie promovaţi oameni tineri, profesionişti.

„Este timpul ca partidul să promoveze oameni tineri, profesionişti şi să ne asigurăm că vom avea un viitor împreună. Şi liderii PSD, chiar dacă sunt profesionişti, chiar dacă au câştigat alegerile, chiar dacă în domeniile lor de activitate sunt recunoscuţi, au înţeles că nu trebuie să existe în interiorul partidului o dispută pe anumite funcţii”, a adăugat șeful PSD.

PSD-ul își cere drepturile

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a vorbit miercuri despre planurile social democraților. Întrebat dacă partidul ia în calcul un boicot la constituirea noului Parlament, Grindeanu a precizat că ponderea de aproximativ 35% pe care social-democraţii o au în noul Parlament nu poate fi ignorată.

El a mai menționat că PSD-ul va utiliza ”toate pârghiile legale” pentru ca votul românilor să fie respectat. De asemenea, el i-a numit ”pierzători” pe liberali și a subliniat încă odată faptul că aceștia nu pot călca peste voturile date de cetățenii din întreaga țară.

„Ceea ce luăm în calcul tot timpul este să respect votul dat de români, iar votul a spus că PSD are aproximativ 35%, cu tot cu redistribuire. Există decizii ale CCR care spun clar cum sunt repartizare conducerile celor două Camere şi în comisii.

Noi vom utiliza toate pârghiile legale ca votul românilor să fie respectat și fiecare partid să primească ceea ce merită și ceea ce au decis românii, nu ce stabilește o gașcă de pierzători la Vila Lac.

Ceea ce nu poate să facă niciun moment această gaşcă a pierzătorilor este să treacă peste această pondere pe care o avem în Parlament, cea de 35%. Ea nu poate fi ignorată”, a declarat Grindeanu, întrebat dacă PSD ia în calcul un boicot la constituirea noului Parlament.

Sursă foto: INQUAM/Ilona Andrei