Veste uriașă pentru Dinamo. Se împlinește visul „câinilor”. Premierul Ciolacu a făcut anunțul

Tergiversat ani la rând, stadionul Dinamo pare tot mai aproape să prindă contur, după ce premierul Marcel Ciolacu a declarat că noua arenă va fi ridicată.

„Construcția noului stadion ultramodern de 25.000 de locuri va avea un impact major asupra întregului club Dinamo, fiind o șansă uriașă de a atrage mii de alți copii către sport! Aceasta este concluzia discuției de azi cu foste mari glorii ale clubului și cu suporterii alb-roșii, la care am fost alături de Rareș Hopincă, candidatul PSD-PNL la primăria sectorului 2.
Rareș nu este doar un mare dinamovist, ci și un om de administrație cu viziune care știe că noua arenă este un proiect care depășește granițele fotbalului.
Este o investiție de peste 170 de milioane de euro, care va deveni un standard de modernitate al sectorului 2 în mandatul său de primar.
Deși sunt un fan al unei mari rivale, le-am transmis suporterilor dinamoviști că îmi doresc ca echipa de fotbal să aibă succes atât în seara asta, cât și la meciul următor și să rămână în prima ligă. Fiindcă are una dintre cele mai frumoase galerii din România merită din plin asta!” este declarația premierului postată pe Facebook.

Apare un alt stadion, unicat în România

În această vară vor începe lucrările pentru primul stadion din România care va avea consum de energie zero la meciuri. Noua construcție se va afla la Pitești și va avea panouri fotovoltaice și pompe de căldură de ultimă generație.

Viitorul stadion „Nicolae Dobrin” va fi cel mai modern din România și va putea găzdui și partide din cupele europene. Arena va fi construită pe locul vechiului stadion „Nicolae Dobrin”.

Contractul de execuție cu firma câștigătoare, Erbașu Construcții, va fi semnat în perioada următoare. Tot la momentul respectiv va începe și organizarea de șantier. Cristian Gentea, edilul din Pitești, a oferit mai multe informații. El a subliniat că proiectul viitorului stadion este unul „extrem de important”, inclusiv pentru economia orașului.

Este cel mai mare proiect ce se va realiza în Pitești cu fonduri nerambursabile, aproape 100 de milioane de euro. Edilul a subliniat și că lucrările vor începe în vara acestui an. Termenul de execuție este de maximum 26 de luni. Astfel, noua arenă va fi gata până în toamna anului 2026.

Construcția va purta tot numele „Nicolae Dobrin” și va fi un complex sportiv de ultimă generație.

Va avea 15.200 de locuri, dintre care 255 vor fi pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora.

De asemenea, viitoarea arenă va avea și 232 locuri pentru jurnaliști și va fi certificată UEFA 4.

Astfel, va fi eligibilă pentru a găzdui competiții fotbalistice internaționale la cel mai înalt nivel, inclusiv partide de Liga Campionilor sau Europa League.

Toate tribunele viitorului stadion de la Pitești vor fi acoperite.

Parcarea stadionului va avea aproximativ 500 de locuri. Din acestea, 20 vor fi doar pentru mașini electrice.

Aproape o treime din energia necesară funcționării viitorului stadion din Pitești va fi asigurată din surse regenerabile.

Stadionul va avea sute de panouri fotovoltaice. La costurile reduse de întreținere vor contribui și pompele de căldură de ultimă generație cu propan.

În contextul numeroaselor panouri fotovoltaice și pompelor de căldură, consumul de energie va fi zero în zilele în care se vor disputa meciuri.