Așa demonstrează studiul lansat de Acceder – ”Apetența managerilor de resurse umane pentru simulările de afaceri”. Peste jumătate dintre respondenți sunt interesați să afle mai multe informații despre programele de training bazate pe simulările de afaceri. Practicienii de resurse umane consideră simulările de afaceri o soluție mai ales pentru middle (52%) și top management (28%).

Eficacitatea programului dovedită științific prin statistici (43%) și facilitarea de către un trainer cu experiență în top management (40%) reprezintă principalele criterii în alegerea unui program de simulări de afaceri, în timp ce prețul accesibil (8%) și recunoașterea internațională a programului (3%) reprezintă criterii mai puțin importante.

Din studiul amintit rezultă două nevoi principale la care trebuie să răspundă simulările de afaceri, metodologiasă fie bazată pe învățare experiențială și feedback în timp real (55%), iar simularea studiilor de caz să fie bazată pe realitățile și provocările companiei (37%).

Din eșantionul intervievat, doar 25% dintre respondenți au implementat simulări de afaceri în companie, 40% au participat la programe de simulări de afaceri, iar peste 80% consideră simulările de afaceri sunt mai eficiente (45%) și mult mai eficiente (39%) decât programele clasice de training.