Mama lui Jon Bon Jovi, Carol Bongiovi, a murit la 83 de ani

Carol Bongiovi, mama lui Jon Bon Jovi și o prezență familiară pentru fanii trupei Bon Jovi în calitate de fondatoare a clubului lor de fani, a încetat din viață marți, la vârsta de 83 de ani, conform unui articol din Variety.

Decesul doamnei cunoscută de unii fani drept „Mama Jovi” a avut loc la Monmouth Medical Center din Long Branch, New Jersey. Cauza decesului nu a fost specificată.

„Mama noastră a fost o forţă de luat în considerare; spiritul şi atitudinea ei au modelat această familie”, a spus Jon Bon Jovi, 62 de ani.

„Ne va fi foarte dor de ea”.

După zeci de ani în care a jucat un rol esențial în istoria familiei și implicit în cea a trupei, Carol Bongiovi a făcut o apariție specială într-unul dintre videoclipurile fiului său, la fel ca soțul ei, John Bongiovi, Sr..

În videoclipul său „Story of Love” din 2021, Jon Bon Jovi a interpretat în fața unui imens portret alb-negru al părinților săi în tinerețe, subliniind durata lungă a relației lor – în ciuda faptului că a făcut referire și la propria sa uniune de lungă durată cu iubita sa din liceu, Dorothea Bongiovi.

„Ceea ce am primit de la părinţii mei a fost capacitatea de a transforma visul în realitate”, a declarat Bon Jovi pentru Big Issue în 2020. „Chiar dacă nu erai cu adevărat bun în meseria ta, dacă credeai că eşti, puteai lucra la ea. Pe măsură ce am crescut, mi-am dat seama că acesta a fost un mare dar pe care l-am primit de la părinţii mei. Ei au crezut cu adevărat în mantra lui John Kennedy de a merge pe Lună. ‘Da, sigur că poţi ajunge pe Lună. Doar du-te, Johnny’. Şi acolo m-am dus”.

Renumitul solist are părinți foști pușcași marini

Carol Bongiovi s-a remarcat în ochii fanilor trupei nu doar datorită sprijinului ei neînfricat pentru cariera muzicală a fiului său, ci și pentru faptul rar că Jon Bon Jovi se poate mândri cu părinți care au fost amândoi pușcași marini. Cei doi părinți s-au întâlnit în Corpul Pușcașilor Marini în anii ’50 și s-au căsătorit la scurt timp după.

Carol Sharkey s-a născut și a crescut în Erie, Pennsylvania. După ce ea și soțul ei au fost eliberați din Marină, s-au mutat în Sayreville, New Jersey, unde s-a născut fiul lor, Jon, în 1962.

Conform biografiei lui Jon Bon Jovi scrisă de Laura Jackson, Carol a fost o mamă care l-a încurajat pe Jon să cânte și să exploreze muzica încă de la o vârstă fragedă, „stând cu fiul ei mai mare în fața unei oglinzi mari, unde se distrau privindu-se cântând împreună”. La doar 7 ani, Carol i-a adus acasă o chitară acustică și l-a îndemnat să învețe să cânte la ea, deși interesul său serios pentru muzică a început să se dezvolte abia în adolescență.

În afara lui Jon, Carol mai are doi fii, Anthony și Matthew, și opt nepoți.