Peste 70% dintre românii care vor să plece într-o vacanță de vară de o săptămână în străinătate caută pachete care costă 250-300 de euro (incluzând cazare și transport cu avionul),25% au un buget de 300 -400 de euro, iar restul de 5 % sunt dispuși să plătească chiar si 1000 de euro pentru o vacanță, potrivit unui studiu al portalului de turism Vola.ro.

"Mulți români vor, inițial, să plătească 250-300 de euro pe o vacanță, din cauza veniturilor scăzute, dar dacă găsesc oferte care să îi încânte, sunt dispuși să facă sacrificii și să aloce până la 400 de euro. Pentru a se încadra în aceste tarife, mulți încep să caute din timp pachete turistice sau vânează ofertele speciale. Dacă stai să urmărești pe internet, găsești oferte foarte bune și pentru bugetele mai mici", a declarat Ioana Bălănescu, Manager Turism Vola.ro.

Turiștii pot găsi pachete ieftine, construite cu zboruri low cost, variante cu transport individual pentru litoralul din Bulgaria, dar și oferte all inclusive și chartere în diverse destinații de vară. Cele mai ieftine pachete de o săptămână, incluzând cazare, zbor cu avionul și asigurare medicală, pot fi cumpărate în Grecia (de la 294 euro/pers.), Turcia (de la 325 euro/pers.), Italia (de la 434 euro/pers.), Spania (de la 452 euro/pers.) și Portugalia (de la 641 euro/pers.). Prețurile sunt calculate pentru un adult cu cazare în camera dubla.

"Cu toate acestea, există o categorie de români care preferă destinațiile mai scumpe. Cererea pentru Dubai a crescut chiar daca destinatia nu este printre cele mai ieftine. Dar si aici avem oferte speciale  unde un pachet costă chiar si de la 315 euro /persoana.” a mai declarat Ioana Bălănescu. Potrivit acesteia, vânzările de pachete turistice ale Vola.ro au crescut în 2013 cu 92% față de 2012, iar pentru 2014 se așteptăm din nou la o creștere semnificativă.

Pentru perioada de vară, românii se orientează mai mult către pachetele de 7 zile și se observă o scădere a city-break-urilor cu până la 40%. În timp ce la city break-uri cererile vin din partea cuplurilor, vacanțele sunt căutate mai mult de familii.

Potrivit rezervărilor, destinațiile preferate pentru vacanța de vară, în acest an, sunt: Roma, Paris, Istanbul, Barcelona, Londra și Creta. Comparativ, la biletele de avion care nu includ și un sejur de șapte zile, tot pentru perioada verii, cele mai multe cereri sunt pentru destinații ca Londra, Barcelona, Madrid, Roma, Paris sau Viena.