De asemenea, potrivit lui Baltazar, 95% din creditele acordate de BRD au fost destinate firmelor private si populatiei, corespunzator unei cote de 42% din totalul creditelor angajate de persoanele fizice din Romania. BRD se situeaza pe primul loc in Romania in ceea ce priveste emiterea de carduri bancare, avand peste 900.000 de carduri active, ceea ce reprezinta 34% din totalul pietei, a mentionat Baltazar. Banca a inregistrat, in primul semestru al acestui an, un profit net de 1.193 miliarde de lei, comparativ cu 814 miliarde de lei in aceeasi perioada a anului trecut.

Gala Premiilor Societatii Civile

Pentru prima data in Romania, organizatiile neguvernamentale isi vor putea vedea proiectele recompensate in cadrul unui eveniment anual ce urmareste recunoasterea excelentei in 14 domenii ale activismului social, in cadrul unui proiect initiat de Millenium Communications. La festivitatea programata in zilele de 19-20 decembrie a.c. se vor decerna, de asemenea, opt premii speciale pentru cele mai bune prestatii de gen. Asociatiile, fundatiile si sindicatele se pot inscrie in concurs pana la 2 decembrie. Informatii complete despre conditiile de participare, sectiunile concursului, criteriile de evaluare a proiectelor, componenta juriului, precum si formularele de inscriere pot fi obtinute accesand web-site-ul www.galapsc.ro.

Distrigaz Sud intra pe profit

Societatea de distributie a gazelor naturale Distrigaz Sud a realizat, in primele noua luni ale anului, un profit net de aproximativ 130 miliarde de lei (3,8 milioane dolari), in conditiile in care, in aceeasi perioada a anului trecut, a inregistrat pierderi in valoare de 94 de miliarde de lei (2,8 milioane dolari), se arata intr-un comunicat al societatii. Cifra de afaceri a Distrigaz Sud a fost, in perioada ianuarie-septembrie, de 9.750 miliarde de lei, valoare mai mare cu 2.450 de miliarde de lei fata de aceeasi perioada a anului 2001, cand a inregistrat un nivel de 7.300 de miliarde de lei. Societatea are de incasat de la consumatorii casnici si centralele termice locale circa 1.550 de miliarde de lei, iar de la agentii economici si institutiile bugetare peste 3.000 de miliarde de lei, volumul total al creantelor fiind de peste 5.200 de miliarde de lei.

25 de milioane de dolari pentru sectorul forestier

Banca Mondiala si autoritatile romane au finalizat negocierile pentru un imprumut in valoare de 25 de milioane de dolari destinat dezvoltarii si protectiei sectorului forestier, informeaza un comunicat al Biroului Bancii Mondiale la Bucuresti. Proiectul pentru dezvoltarea sectorului forestier are o valoare de 31,9 milioane de dolari, din care contributia Guvernului roman reprezinta 6,9 milioane de dolari. Scopurile proiectului sunt imbunatatirea administrarii durabile a padurilor aflate in proprietate de stat sau privata, se precizeaza in comunicat. Prima dintre componentele programului este stabilirea sistemelor care sa asigure managementul durabil al padurilor aflate in proprietate privata.

JTI Romania sprijina 45 de persoane varstnice

Primarul sectorului 2 al Capitalei, Nicolae Ontanu a semnat miercuri cu de reprezentantii J.T. International Romania un acord prin care firma se angajeaza sa sprijine un numar de 45 de persoane varstnice aflate in imposibilitatea de a-si asigura un trai decent. Prin programul sustinut de JTI, persoanelor varstnice sau nevoiase li se va oferi masa zilnica de pranz, li se vor acoperi cheltuielile pentru medicamente, pentru cadouri si pachete alimentare cu ocazia sarbatorilor religioase si li se va asigura tratament in statiuni balneoclimaterice. Din anul 1998, JTI acorda acestor persoane medicamente in valoare de sapte milioane de lei lunar, acoperind, de asemenea, si costurile de deplasare si cazare in statiunile balneoclimaterice.

Parteneriat auto la summit-ul NATO de la Praga

Companiile Skoda Auto si „Import Volkswagen Group”, parteneri oficiali ai summit-ului NATO, ce va avea loc la Praga, vor pune la dispozitie mai mult de 300 de autovehicule. Presedinti, prim-ministri, oficiali guvernamentali si alti reprezentanti de varf din cele 19 tari membre NATO vor folosi serviciile de transport ale unui numar de 171 autoturisme Skoda Superb, 55 limuzine Audi A8, 55 minibus-uri Volkswagen Caravelle, 25 autoturisme Skoda Octavia si 15 autovehicule comerciale Volkswagen LT pe perioada summit-ului din capitala Republicii Cehe, din 21-22 noiembrie. „Pe langa masinile Skoda, limuzinele Audi A8 si autovehiculele Volkswagen si-au demonstrat deja performantele in cadrul reuniunii generale anuale a FMI si a Bancii Mondiale de acum doi ani. De aceea, consideram alegerea organizatorilor summit-ului NATO din acest an ca fiind o noua recunoastere a inaltelor calitati si a reputatiei produselor noastre”, a afirmat Rudolf Javurek, director al companiei „Import Volkswagen Group”, care este importator al masinilor Volkswagen, Audi si Seat pentru Republica Ceha.

O noua sucursala RoBank

Saptamana trecuta a avut loc ceremonia oficiala de deschidere a sucursalei Cluj-Napoca a Bancii Comerciale RoBank SA. Devenita operationala in luna septembrie, sucursala se alatura celor din Bucuresti (doua), Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Piatra Neamt, Timisoara, Brasov, Oradea, precum si agentiei din Ploiesti. Astfel, clientii bancii pot beneficia de intreaga gama a serviciilor oferite de RoBank persoanelor juridice si fizice, inclusiv servicii electronice. Cu prilejul ultimei intruniri a Consiliului de Administratie al Bancii Comerciale Robank S.A., detinuta in proportie de 53,5% de grupul britanic Balli, Lordul Lamont of Lerwick, membru al Consiliului si fost ministru de finante al Marii Britanii in guvernul condus de John Major, a declarat ca strategia de dezvoltare a bancii, concretizata prin deschiderea de noi sucursale, precum si recenta majorare a capitalului social ilustreaza angajamentul pe termen lung fata de economia romaneasca, pe care grupul britanic a inteles sa si-l asume.