„Grecia a fost anul acesta cea mai accesată destinație turistică a verii, cu creșteri de aproape 50% față de anul trecut. Rezervările au crescut cu 45% pentru Santorini, 36% pentru Mykonos și 15% pentru Kos și Corfu, cele mai căutate insule grecești din 2014. (…) Pentru luna septembrie tarifele sunt cu 30-32% mai reduse decât în plin sezon”, a explicat Daniela Dumitrica, Marketing Manager Paralela 45.

Ca și anul trecut, valoarea medie a unui sejur de o săptămână a ajuns, pentru această destinație, la 450 euro. ”Avem chartere către Creta, Corfu, Kos, Rhodos, Santorini și Mykonos, toate cu un grad mare de ocupare, chiar de 100% în anumite perioade și pe anumite destinații. Grecia este cea de-a doua cea mai căutată destinație de vacanță în rândul românilor și cea mai cerută pe charterele noastre”, spunea Elena Anghel, director executiv Prestige Tours, turoperatorul grupului Happy Tour.

Cea mai vândută insulă grecească este Creta. Pachetul mediu al unui sejur de opt zile, cu demipensiune, costă 399 euro. O cerere aproape similară au și Rhodos și Corfu, valoarea sejururilor medii în aceste două destinații ajungând la 415 euro, respectiv 450 de euro.

”Am introdus anul trecut Mykonos. Cererea este peste așteptări pentru o destinație operată pentru a doua oară, mai ales că pachetul mediu costă 500 de euro, peste media unui sejur în insulele grecești”, mai spunea Elena Anghel. În ceea ce privește Santorini , valoarea medie a sejurului a ajuns la 425 de euro.