Centrul național de apărare informațională și combatere a propagandei va fi denumit simbolic „Patriot, potrivit informațiilor publicate de europalibera.org

Instituția va avea două responsabilități

De asemenea, instituția va avea două responsabilități:

  • să transmită informații veridice publicului larg „în vederea promovării intereselor naționale”;
  • să identifice, să evalueze și să combată dezinformarea.

Maia Sandu a spus că Republica Moldova a fost supusă zeci de ani șantajului

Mai apoi, Maia Sandu a spus că Republica Moldova a fost supusă timp de 30 de ani „șantajului, embargourilor, hoțiilor, schemelor de spălare de bani și amenințărilor hibride”, însă atacurile s-au intensificat de când Rusia a lansat un război brutal în Ucraina.

„Pentru că nu poate ajunge la noi cu tancuri, Kremlinul sponsorizează cu sume imense răspândirea minciunii în mass-media și pe rețele sociale, finanțează cu bani murdari grupări criminale, care încearcă să ne oprească din drumul nostru de a dezvolta țara. Minciunile difuzate la televizor și pe internet au devenit cele mai periculoase arme cu care suntem atacați în prezent”, a spus Maia Sandu într-un briefing de presă.

Cancelarul german Olaf Scholz a transmis un mesaj autorităților de la Chișinău

Amintim că Olaf Scholz a transmis un mesaj autorităților de la Chișinău, afirmând că Republica Moldova nu este singură și că beneficiază de susținerea Europei.

El și-a confirmat prezența la Summitul Comunității Politice Europene (CPE), programat să aibă loc pe 1 iunie în Republica Moldova, conform informațiilor Radio Chișinău și Deschide.md.

„În data de 1 iunie, familia europeană se va aduna în (Republica) Moldova – o familie care este unită în lupta pentru o cooperare paşnică, pentru prosperitate economică, pentru drepturile omului şi pentru democraţie”, afirmă cancelarul german în mesajul său.

Credem că războiul nu-şi mai are locul în Europa. Ne adresăm celor care suferă în urma agresiunii şi ameninţărilor din partea Moscovei. Acesta este mesajul puternic pe care îl va transmite Summitul Comunităţii Politice Europene. Iată de ce Moldova are tot sprijinul nostru. Iată de ce Moldova nu este singură”, subliniază Olaf Scholz.

Republica Moldova este gazda Summitului Comunităţii Politice Europene, care se va desfăşura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de preşedinţi, prim-miniştri şi înalţi oficiali europeni. Evenimentul va avea loc la Castelul Mimi din localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanţă de Chişinău.