Maia Sandu, despre declarațiile procurorului general Alexandr Stoianoglo: Sunt false și iresponsabile

Maia Sandu spune că în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate (CSS) din 10 august nu s-a discutat despre dosare împotriva opoziției, așa cum spune procurorul general Alexandr Stoianoglo, ci s-a discutat despre membrii unor grupări criminale care părăsesc țara nestingheriți, în timp ce ei sunt implicați în cazuri mari de corupție.

Președintele Republicii Moldova mai spune că s-a discutat și despre faptul că Procuratura nu face nimic pentru a-i opri pe acești indivizi sau pentru a-i readuce în țară, cu scopul de a fi trași la răspundere.

„Înainte să facă declarații, domnul Stoianoglo ar fi trebuit să consulte procesul-verbal al acelei ședințe la care el, apropo, nu a găsit de cuviință să se prezinte. Să aplice legea și să investigheze, înainte de toate, cazurile de mare corupție – asta am cerut mereu procurorului general și asta am cerut la ședința CSS din 10 august.

De fiecare dată, Alexandr Stoianoglo a venit cu justificări pentru lipsa de rezultate. Prin declarațiile de azi, actualul procuror general face front comun cu penalii, devenind instrument și complice în același timp, și își trădează frica față de acțiunile noii guvernări de curățare a sistemului.

Nici domnul Stoianoglo, nici corupții pe care încearcă să îi protejeze acesta nu vor putea opri cea mai importantă reformă de care are nevoie țara – curățarea sistemului judecătoresc și cel al procuraturii de influența grupărilor corupte”, a declarat Maia Sandu.

Ce spunea procurorul general

Înaintea precizării făcute de Maia Sandu, aceasta era acuzată de către procurorul general Alexandr Stoianoglo că în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate (CSS) aceasta aar fi prezentat o listă de persoane pe care se aflau și reprezentanți ai opoziției și ar fi certu ca aceștia să fie trași la răspundere.

În plus, procurorul general a îndeamnat Președinția să publice anexele cu numele celor pe care „guvernarea îi vrea cu dosare penale”, notează zdg.md.

Sursă foto: Dreamstime