În câteva instituţii medicale din Serbia au fost raportate în ultimele zile focare de coronavirus, fiind infectat inclusiv personal medical.

În clinica de boli cardiovasculare din Dedinje, un cartier din zona bogată a capitalei Belgrad, 81 de medici, asistente şi pacienţi au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, informează DPA.

„A început cu patru pacienţi asimptomatici”, a declarat Milovan Bojic, directorul clinicii, la postul TV Prva.

Pacienţii au dezvoltat febră după ce au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale, iar aceasta ne-a dat alarma, a precizat Bojic, conform Agerpres.

Clinică destinată intervenţiilor cardiovasculare

Testările ulterioare au arătat că 67 de membri ai personalului şi 14 pacienţi au fost infectaţi cu noul coronavirus. Clinica a evacuat pacienţii contaminaţi în spitale destinate tratării pacienţilor diagnosticaţi cu coronavirus, a completat el.

Autorităţile sârbe nominalizaseră clinica din Dedinje pentru realizarea intervenţiilor cardiovasculare de urgenţă pe perioada epidemiei.

Tot în Belgrad clinica de ginecologie Narodni Front a raportat în weekend 46 de membri ai personalului său medical contaminaţi cu noul coronavirus.

În weekend s-a aflat că într-un spital din Cuprija – oraş aflat la 150 de kilometri sud de Belgrad – a fost identificat un focar de COVID-19, cel puţin nouă doctori fiind infectaţi.