Sebastian Burduja a declarat luni că încurajează companiile din portofoliul ministerului să listeze pachete adiţionale de acţiuni la Bursă. El a cerut să găsească surse de finanţare pentru proiectele de investiţii pe care le-au gândit.

„Îmi doresc, ca ministru al Energiei, să încurajez şi alte companii din portofoliul ministerului nostru să listeze pachete adiţionale de acţiuni şi vom lucra la asta în anul ce vine, pe timpul mandatului meu”, a spus ministrul.

Sebastian Burduja, despre investiția pe piețele de capital

Acest demers ar fi tocmai pentru a încuraja transparența, rigurozitatea și profesionalismul a spus ministrul. Burduja a explicat că un alt motiv ar fi de a încuraja aceste companii să găsească surse de finanţare pentru marile proiecte de investiţii pe care le-au gândit.

Potrivit lui Burduja, a încuraja piaţa de capital înseamnă a-i încuraja pe români să economisească şi să investească cu cap ceea ce au reuşit să pună deoparte. El a arătat că este foarte importantă investiția pe piaţa de capital.

Cum poți să crești câștigul

„Una este să îţi ţii banii într-un cont bancar, una este să ţii banii în contul casei, alta este să investeşti pe piaţa de capital.

Şi un calcul simplu ne arată că pe un interval de 15-20 de ani de zile, profitul sau câştigul pe care îl avem pe piaţa de capital, o investiţie sigură, să spunem, în indicele BET, înseamnă de două-trei ori mai mult decât dacă am ţine aceşti bani la bancă”, a spus Sebastian Burduja.

Ministrul a făcut aceste aprecieri într-un mesaj video, la ediţia a şasea a Forumului Pieţei de Capital, organizat de Financial Intelligence.

Acțiuni la 33 de operatori economici din domeniul energiei

Sebastian Burduja a arătat că nu poate participa la Forum. El a menționat că a plecat spre Canada. Aici ar urma să încheie un acord important pentru unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă.

La rândul său, Constantin Saragea a declarat că instituţia deţine acţiuni la 33 de operatori economici. Aceștia îşi desfăşoară activitatea în domeniul energiei.

Secretarul general al Ministerului Energiei a menţionat că se doreşte listarea a Bursă a cât mai multor companii profitabile din domeniul energetic. În acest fel poate fi stabilită valoarea lor de capital.