Maghiarii din UDMR vor să preia controlul administrativ al județului Târgu Mureș și au în acest scop o strategie bine definită.

Astfel, președintele UDMR Mureș și totodată actualul președinte al Consiliului Județean Mureș, a conturat într-o ședință strategia de infiltrare a administrației locale de către UDMR pe rețeta ”un maghiar care lucrează în administrația orașului dintr-o dată înseamnă trei maghiari (!)”.

Strategie aplicată în ultimii 4 ani

Această strategie a fost aplicată cu succes în ultimii 4 ani în organigrama Consiliului Județean Mureș, acolo unde, cu complicitatea PSD, majoritatea posturilor influente au fost acaparate de UDMR, scrie flux24.ro, care anunță că a intrat în posesia mai multor înregistrări din interiorul UDMR pe care le va publica în perioada următoare.

”În episoadele viitoare vom prezenta și înregistrări care arată clar ”cumetria” UDMR-PSD de la Mureș și cum și-au împărțit cele două partide sferele de influență în județ.”, arată sursa citată.

În continuare, publicăm transcrierile înregistrărilor, așa cum au fost publicate de flux24.ro:

”Dintr-una, trei”

”Peter Ferenc: Eu de aceea mă bucur că și viceprimarii au cabinete, pentru că în acel moment în care viceprimarul are un cabinet cu două posturi, în acel moment un viceprimar UDMR, poate angaja pe cineva la biroul de presă, ca și consilier, și apoi poate să angajeze pe cineva care îl ajută în munca lui, în concluzie, un maghiar care lucrează în administrația orașului dintr-o dată înseamnă trei maghiari….

Dintr-una trei… Până acum, din punct de vedere politic una din cele mai mari probleme ale nostre (ale UDMR) a fost că Gergely (viceprimarul Makai) a spus că a lucrat, că a dat 700 de țigle la un preot, el știa de chestia asta și preotul știa de chestia asta, dar cine mai știe ? Pentru că în ziare niciunde nu apare…

Peste tot Claudiu (Maior) apărea prin ziare că a asfaltat și cine știe ce a făcut….”.