Potrivit unui comunicat de presă al MAE, cetăţenii români nu sunt direct afectaţi de această mişcare grevistă deoarece Iberia nu operează zboruri către/dinspre România, însă pot fi afectaţi acei cetăţeni români care zboară cu această companie fie în interiorul Spaniei, fie pe rute transatlantice cu plecarea de pe teritoriul spaniol.

Cetăţenii români care au bilete pentru a zbura în ziua de 29 decembrie cu avioanele Iberia în direcţia Miami, Bogota şi Buenos Aires trebuie să ia legătura din timp cu compania prin intermediul site-ului de internet al acesteia www.iberia.es.

Lista completă a zborurilor anulate poate fi consultată pe site-ul www.iberia.es.

În vederea prevenirii unor situaţii neplăcute pe durata călătoriei în străinătate, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români interesaţi să se informeze în prealabil la operatorii de transport aerian sau să consulte pagina de web a companiei Iberia.

Ministerul Afacerilor Externe îi sfătuieşte totodată pe cetăţenii români să consulte periodic pagina web a instituţiei: www.mae.ro, respectiv rubrica Sfaturi de călătorie – Alerte de călătorie, unde se regăsesc informaţii actualizate cu privire la astfel de situaţii.

Te-ar putea interesa și: