Printre cele 6 victime se numără și 2 copii, în vârstă de 4 și 5 ani, care au murit joi împreună cu bunica lor, în timp ce încercau să își evacueze reședința din orașul Redding, situat la aproximativ 240 de kilometri de orașul Sacramento. 

O a patra victimă, neidentificată momentan, a fost găsită duminică într-o casă care a ars. 

Doi pompieri și-au pierdut viața încercând să stingă incendiile de vegetație. 

Incendiul și-a dublat suprafața vineri noapte. Sâmbătă, pompierii au declarat că incendiul este controlat doar în proporție de 5%, a mistuit deja peste 48.000 de hectare și a distrus peste 500 de case.

"Rafalele de vânt și condițiile uscate au cauzat duminică extinderea incendiului", au indicat reprezentanții Departamentului de Pompieri. 

Incendiul de vegetație a izbucnit acum o săptămână, în regiunea Shasta.

Joi, Ministerul Afacerilor Externe a transmis un mesaj prin care a informat românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Suedia că există mai multe incendii majore de pădure.

De asemenea, un incendiu devastator a distrus sute de vieți omenești. Numărul celor decedați a a ajuns la 87, vineri, potrivit ultimelor date oferite de autorități, însă probabil numărul lor este mult mai mare. Alți 11 oameni se află internați în stare critică.