Ultimul dictator al Europei, Aleksandr Lukașenko, l-a invitat pe Joe Biden să vină la Minsk pentru a discuta despre „încheierea” războiului dintre Rusia și Ucraina. Liderul de la Minsk a spus că dacă Joe Biden acceptă, și președintele rus Vladimir Putin „va sosi” în Belarus pentru discuții, informează agenția de presă de stat din Belarus.

Lukașenko susține că şi Putin va veni la Minsk, dacă Joe Biden va da curs invitației sale

În cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii presei străine şi din ţara sa, Aleksandr Lukaşenko a declarat, joi, 16 februarie, că partea de la Minsk este gata să-l primească pe preşedintele SUA pentru o „discuţie serioasă pentru a se pune capăt războiului”, conform presei din Belarus.

„Dacă are dorinţă – spuneţi-i asta prin canalele dumneavoastră -, noi suntem gata să-l primim la Minsk şi să discutăm serios cu el. Dacă vrea pace în Ucraina.”, a declarat Lukaşenko. „Şi chiar şi Putin va veni la Minsk şi atunci am putea să ne întâlnim în trei aici: doi «agresori» şi un preşedinte «iubitor de pace». De ce nu?”, a afirmat Lukașenko, promiţând să trimită un avion Boeing pentru Joe Biden în Polonia în cazul în care preşedintele american va fi de acord.

Bill Clinton „obişnuia să vină aici cu avionul prezidenţial”

„Avem o sumedenie de aeroporturi internaţionale. Avionul său Air Force One ar putea să aterizeze pe unul dintre ele.”, a spus el, precizând că fostul preşedinte Bill Clinton „obişnuia să vină aici cu avionul prezidenţial”.

„Şi aici, în prezenţa dumneavoastră, noi trei – garantez că Vladimir Putin va veni -, ne vom aşeza la masă şi vom rezolva întreaga problemă. Vom rezolva toate problemele aici.”, a declarat dictatorul de la Minsk. „Vom asigura siguranţă şi confort.”, a mai spus șeful statului, anticipând, totuşi, că, cel mai probabil, Joe Biden nu va veni la Minsk.

De asemenea, Aleksandr Lukaşenko a profitat de această întâlnire cu presa pentru a ataca din nou autoritățile de la Polonia, pe motiv că livrează muniție Ucrainei, calificând-o drept „hiena Europei”. Într-o declaraţie separată, dictatorul de la Minsk a declarat, joi, 16 februarie, că va ordona trupelor sale să lupte alături de aliatul său, Rusia, doar dacă un alt stat lansează un atac împotriva ţării sale.