Lufthansa, cel mai mare operator aerian german a făcut public, azi, un plan prin care îşi propune să reducă, până în 2011, cu un miliard cheltuielile diviziei de transport pasageri.

Programul prevede reduceri de capacitate, personal şi scoaterea din uz a avioanelor vechi. Una dintre măsurile pe care le va lua compania este şi renunţarea la 400 de posturi administrative din cadrul diviziei.

Germanii şi-au propus ca anul acesta să-şi diminueze cheltuielile diviziei de transport al pasagerilor cu 300 de milioane de euro. Măsurile drastice la care recurge operatorul aerian sunt cauzate, în principal, de scumpirea combustibililor şi de scăderea numărului de pasageri. Veniturile pe pasager sunt într-o continuă scădere, în condiţiile în care clienţii clasei business, aleg tot mai des să cumpere bilete la clasa economică.

Compania a iniţiat un program amplu de extindere prin achiziţia de acţiuni la operatorii aerieni rivali. Astfel, Lufthansa va prelua un pachet de 45% din acţiunile Bruxelles Airlines pentru 65 de milioane de euro, urmând ca în 2011 să dispună de opţiunea de a prelua restul titlurilor. Preţul final ar urma să depindă de rezultatele financiare ale Bruxelles Airlines în 2010.

SURSA: Mediafax