Lufthansa a cumpărat 45% din acţiunile Brussels Airlines, iar joi a anunţat că va prelua şi restul acţiunilor cu suma de 2,6 milioane de euro. Integrarea Brussels Airlines în grupul Lufthansa va aduce beneficii anuale de peste zece milioane de euro, deşi, pe termen scurt, costurile operaţiunii ar putea afecta profitul, se arată în comunicatul companiei germane. 

Brussels Airlines va continua să opereze zborurile pe distanţe lungi spre Africa. 

"În ultimii ani, a crescut concurenţa la un nivel extrem de ridicat şi de aceea s-a înregistrat un val de fuziuni în industria aeriană. Sunt convins că vor urma mai multe consolidări în viitor, companiile mari vor deveni din ce în ce mai puternice şi mai mari", a afirmat şeful Lufthansa, Carsten Spohr. 

În urma achiziţiei Brussels Airlines, grupul Lufthansa va beneficia de până la 700 de aeronave anul viitor, din care aproximativ 180 de avioane vor fi alocate Eurowings, a explicat Spohr. 

Lufthansa deţine companiile Germanwings, Eurowings, Swiss Airlines, Austrian Airlines şi societatea de transport aerian de marfă Lufthansa Cargo. 

Brussels Airlines era considerată o ţintă atractivă de preluare pentru Lufthansa, având în vedere traficul de business care trece prin hub-ul său din capitala Belgiei, unde au sediul multe instituţii ale Uniunii Europene. Cu toate acestea, recentele atentate teroriste, care au dus la închiderea aeroportului din Bruxelles, au provocat companiei Brussels Airlines pierderi masive.

SURSA: Agerpres