“Filiala Timiş este una dintre filialele puternice, care va avea un număr important de delegaţi. Deocamdată suntem în faza alegerilor la nivel local, judeţean. După finalizarea conferinţelor judeţene şi alegerea conducerilor la nivel local şi judeţean, va urma efectiv campania în care Colegiul director judeţean va decide delegaţii şi susţinerea pe care o acordă.

Întotdeauna am avut relaţii bune cu fiecare membru al PNL, cu primarii PNL, cu consilierii judeţeni şi locali, cu căuzaşii PNL şi întotdeauna am făcut campanie de la om la om, încercând să conving cât mai mulţi colegi că proiectul pe care îl propun pentru PNL este cel mai bun. Ca atare, mizez pe o susţinere care s-a arătat şi la congresul trecut”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, Ludovic Orban.

Declarațiile sale vin după ce preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a spus că pentru alegerea viitorului lider al liberalilor va miza pe candidatul care poate sprijini interesele filialei judeţene şi care are potenţialul de creştere pentru PNL.

“Nu exclud faptul că părerea preşedintelui (filialei – n.r.) contează pentru mulţi dintre membri, dar prefer să avem întâi o discuţie deschisă, nepărtinitoare şi să aflăm în Biroul Politic Judeţean care dintre candidaţi poate să sprijine interesele filialei noastre mai bine şi care are potenţialul de creştere pentru PNL şi de atingere a obiectivelor pe care acesta şi le stabileşte pe termen mediu şi lung.

Mă refer la alegerile din 2024, iar pe termen scurt cine poate da încrederea şi speranţa membrilor PNL că putem fi în continuare principalul partid din România şi care promovează doctrina liberală, în măsura în care să le arătăm românilor că aceasta este calea de urmat. Cine poate convinge mai bine pe acela voi miza. Se mai pot înscrie în cursă şi alţi candidaţi. Cred că avem foarte mulţi potenţiali candidaţi, este o opţiune personală de a intra în cursă şi e o evaluare a fiecăruia”, a explicat Alin Nica.