Ludovic Orban susține că liberalii au luptat cu un PSD agresiv care a încercat să distrugă atât justiția cât și economia țării, încercânda stfel să dminueze atribuțiile președintelui Klaus Iohannis.

„In conditii grele cu un PSD care a capturat aproape integral toate pozitiile statului, cu o majoritate parlamentara apasatoare, cu un PSD agresiv care a incercat sa faca praf justitia, economia, a incercat sa diminueze atributiile Presedintelui, PNL a dus o lupta zi de zi impotriva PSD si a reusit sa infranga aceasta ciuma rosie, a reusit sa scoata PSD de la guvernare si sa indrepte Romania in directia buna”, a spus Orban.

Totodată, Orban a mai amintit de victoria de la alegerile europarlamentare din 2019, atunci când au fost câștigate cu un procent de 27%.

„In 2019 am castigat cu 27% alegerile europarlamentare desi nimeni nu se astepta, cei mai multi din fruntea partidului nu credeau ca suntem capabili”, a adăugat liderul PNL.

Strategia PNL

Ludovic Orban a făcut referire și la alegerile prezidențiale din 2019, atunci președintele Klaus Iohannis a câștigat al doilea mandat „susținut de PNL”, întărind astfel ideea promovata în ultimele săptămâni că PNL nu are nimic să-i datoreze șefului statului.

Actualul lider PNL a mai adăugat că liberalii și-au asumat guvernarea într-o perioadă extrem de dificilă și a reușit să țină România pe picioare, lucru dificil pentru orice altă formațiune politică.

„Deși strategia noastră a fost aceea de a determina alegeri parlamentare anticipate, deși strategia noastră a fost aceea de a declașa alegeri anticipate și reușisem primul pas, din păcate, din păcate, România, ca și întreaga lume, a fost confruntată cu o pandemie fără precedent. Și PNL și-a asumat răspunderea de a guverna România în cea mai grea perioadă de după Al Doilea Război Mondial, și a făcut-o bine, a păstrat România în picioare, a păstrat România pe linia de plutire și a creat toate motoarele de relansare economică post-criză pandemică.

Sigur că nu am câștigat alegerile parlamentare, dar, prin negocierile de după alegerile parlamentare, am reușit să așezăm Partidul Național Liberal în poziția de principal partid de guvernământ. Iar, la ora actuală, Partidul Național Liberal deține trei din cele patru cele mai importante funcții în statul român”, a mai adăugat Orban.

Sursa FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea