Orban susține că Tăriceanu este „pierdut iremediabil în mocirlă”, desciindu-l pe acesta drept copilul de mingi al lui Liviu Dragnea.

„De când a ajuns băiat de mingi la Dragnea nu prea l-am mai băgat în seamă pe tristul și penibilul Popescu Tăriceanu pentru că îl consider pierdut iremediabil în mocirla în care s-a afundat de ani de zile. Ultima lui postare, însă, m-a revoltat peste măsură și am simțit nevoia să îi aplic o corecție,” scrie Orban pe pagina sa Facebook.

Ce l-a supărat însă pe președintele PNL? Totul a pornit de la o declarație a lui Călin Popescu Tăriceanu prin care susține că prezența Vioricăi Dăncilă în Parlament, la Ora Primarului, s-a transformat într-un spectacol jalnic creat de USR și PNL.

„Ieri am asistat la cel mai jalnic spectacol din Parlamentul României de după 1989. Doamna Prim Ministru a prezentat plenului Camerei Deputaților concluziile Guvernului cu privire la așa-zisa “ordonanță pe lăcomie” (OUG 114) după consultările cu reprezentanții mediului de afaceri. Demersul doamnei Prim Ministru face parte din relaționarea normală dintre executiv și legislativ și ar fi trebuit să fie apreciat de toți colegii parlamentari, de oricare parte a baricadei ar fi! Nu putem pretinde ca toți să fie de acord cu ceea ce spune Guvernul sau coaliția de guvernare – acesta este farmecul democrației, nu? – dar nu este o soluție să aduci maidanul și mahalaua în Parlamentul României,” a declarat Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

În replică, Orban susține că deși prim-ministrul Dăncilă a fost chemată în Parlament pentru a oferi explicații și lămuriri, aceasta  „s-a dezbrăcat de caracter și a început să-i jignească pe colegii (n.r. liberali) care au luat cuvântul”.

„Președintele de ședință a refuzat să acorde dreptul la replică deputaților PNL care au fost jigniți grav de obraznicătura care a ajuns să creadă despre sine că este bună de prim-ministru. Plecând de la această realitate faptică, postarea lui Popescu T. este o bazaconie de la cap la coadă. Doar atât am a-i răspunde la remarcile critice facute la adresa PNL. Decat să fac „poduri” până în curtea PSD, prefer să construiesc tranșee care să apere societatea românească de agresiunea permanentă a PSD- ALDE. Decât să fiu tuter al unui premier mai „prost decât prevede legea”, așa cum ați ajuns dumneavoastră, prefer să protestez prin toate mijloacele. Decât să guvernez „cu calm, cu înțelepciune, cu răbdare, cu toleranță” și să nenorocesc țara alături de habarniști și lichele din ograda PSD mai bine „divizez” societatea și mă alătur părții sănătoase a ei, încercând să tratez partea bolnavă din care faceți parte,” a conchis Ludovic Orban.