Ludovic Orban a explicat, la România TV, de ce a susținut-o pe Laura Codruța Kovesi în fruntea Parchetului European în condițiile în care în anul 2013 o ataca vehement pe aceasta. El a susținut atunci că Kovesi este mâna dreaptă în tot sistemul ticăloșit pe care l-a pus în mișcare Traian Băsescu.

Întrebat acum despre acest episod, Orban a susținut că că nu și-a schimbat viziunea despre Laura Codruța Kovesi și că a sprijinit-o pentru că și-a demonstrat calitățile în Parlamentul European.

”Nu mi-am schimbat nicio optică față de doamna Kovesi”, a comentat liderul PNL. El a explicat că poziția PNL  a fost de susținere a unui candidat român, care a trecut de proba profesională.

„Suntem cât se poate de mulțumiți de rezultatul acesta care înseamnă o victorie pentru România. Fiecare om are memorie, poate să își amintească, dacă cineva vrea să acționeze, poate să acționeze”, a continuat acesta, arătând că din 2013 a mai trecut foarte mult timp. „Suntem în anul 2019”, a arătat Orban.

El a fost întrebat de ce a susținut-o pe Kovesi la șefia Parchetului European în contextul în care a fost cercetat de DNA pe vremea acesteia și achitat ulterior, Orban a spus că nu are nicio dovadă că fosta șefă a DNA a fost implicată în dosarul său și că fiecare procuror are autonomie:

”De unde să am eu o informație că a existat o implicare a doamnei procuror șef în dosarul meu? Există o autonomie a fiecărui procuror. Eu m-am apărat și am demonstrat că sunt nevinovat. Deciziile în politică trebuie să le iei în funcție de interesele țării pe care o reprezinți, nu după interesele personale”, a declarat liderul PNL.