„Noi vom asigura creșterea pensiilor, vom asigura creșterea alocațiilor. Nu putem fi iresponsabili să mărim pensiile și după să nu le putem plăti. Dacă aș face lucrul ăsta, înseamnă că nu aș avea ce să caut în poziția de premier. Vom crește pensiile, dar în mod evident în baza realității economice, ținând cont de evoluția bugetară, economică și mai ales de perspectivele de evoluție ale economiei românești”, a spus Ludovic Orban la România TV.

Degeaba te faci că dai niște bani dacă nu mai ai de unde să îi plătești

„Degeaba te faci că dai niște bani dacă nu mai ai de unde să îi plătești sau trebuie să apelezi la inflație ca să erodezi puterea de cumpărare a veniturilor pe care le acorzi, așa cum a făcut PSD-ul în ultimii 3 ani de zile. Cu o mână a dat și cu două mâini au luat. Nu există așa ceva. Vom crește pensiile la jumătatea anului, în conformitate cu legea responsabilității fiscal bugetare. Ministerul Finanțelor trebuie să pregătească un raport privind evoluția economică a României și evoluția bugetară.

De asemenea, vom face toate prognozele și vom consulta toate prognozele economice care vor fi făcute de instituții importante, care au expertiză în domeniu și care pot să genereze prognoze credibile pentru evoluția economică.

Vom căuta să creștem pensiile cu cât de mult este posibil dar nu putem permite să ne hazardăm cu niște creșteri de pensii pentru care nu există resursele financiare. Relansarea economică și reclădirea României trebuie să se bazeze pe investiții, pe creșterea capacității de producție, pe reindustrializarea României. Tot ce se poate produce eficient în România, să se producă în România. Trebuie să reducem dependența de importuri, să creștem capacitatea noastră de a genere exporturi, să creștem competitivitatea companiilor românești”, a adăugat acesta.

Sursă foto: INQUAM George Calin