Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a pus tunurile pe Guvernul condus de Ludovic Orban. Totul s-a întâmplat la Buzău, la sfinţirea Catedralei Sfântul Sava din municipiu. Acolo, liderul PSD a făcut un anunț cutremurător pentru premier: luni va fi depusă moţiunea de cenzură împotriva actualului Guvern.

”Mâine dimineaţă o depun. Şanse sunt destul de bune, e un act patriotic să voteze această moţiune în acest moment, la câte tâmpenii fac…dar suntem la biserică”, a declarat Ciolacu jurnaliştilor, la finalul evenimentului.

Pe de altă parte, în discursul ţinut în faţa celor prezenţi, Marcel Ciolacu a declarat că recunoaşte că nu întotdeauna clasa politică se ridică la nivelul aşteptărilor populaţiei, având şi un mesaj pentru premier: ” Câteodată, clasa politică nu se ridică la aşteptările populaţiei. Nici eu n-am reuşit să-l conving pe premier la o mai bună colaborare instituţională între Guvern şi Parlament. Dar o să-i fac azi o recomandare: ce am trăit eu azi, aici, atâta emoţie şi atât calm…să meargă şi dânsul la biserică, să ţină mai des legătura cu autorităţile locale şi astfel cu toţii vor afla adevărata agendă a românilor”., a spus Ciolacu

Anunțul privind depunerea unei moțiuni de cenzură a fost făcut anterior și de fostul ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale Marius Budăi. Acesta a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, că moţiunea de cenzură care va fi depusă de PSD va fi însoţită de aproximativ un milion de semnături din partea românilor dar şi de un „program de guvernare pe termen scurt”. Întrebat dacă moţiunea are şanse să fie votată, Budăi a răspuns că în caz contrar aceasta nu ar mai fi depusă.

Marius Budăi nu a spus care este varianta de premier pe care PSD o va propune, dar a declarat că acest aspect „trebuie discutat în forurile statutare ale partidului” după care propunerea va fi anunţată public.

FOTO: INQUAM/Octav Ganea