Acesta a precizat că moțiunea de cenzură av fi un real succes, dar și că va fi însoţită de aproximativ un milion de semnături din partea românilor dar şi de un „program de guvernare pe termen scurt”.

„Cu siguranţă moţiunea va fi depusă, dar mult mai important decât moţiunea este că va fi însoţită de aproape un milion de semnături ale românilor care îşi doresc ca acest guvern să plece acasă” a afirmat Budăi.

PSD pregătește un program de guvernare pe termen scurt

Budăi a declarat că se PSD va veni la guvernare și cu un program pentru ultimele patru luni ale acestui an.

Acesta va cuprinde măsuri de încurajarea a creării de noi locuri de muncă, pentru ca cel puţin cei care şi-au pierdut locul de muncă de la începutul pandemiei şi al căror număr este, conform lui Budăi, de peste 880.0000, să fie reintegraţi în piaţa muncii.

Cine îi ia locul lui Orban

Marius Budăi nu a spus care este varianta de premier pe care PSD o va propune, dar a declarat că acest aspect „trebuie discutat în forurile statutare ale partidului” după care propunerea va fi anunţată public.

Fosul ministru speră că moțiunea va trece.

„Avem mai multe semnale şi sunt mai mulţi deputaţi şi senatori care vor vota moţiunea. (…) Altfel nu am fi depus-o”, a mai spus acesta.