Premierul Ludovic Orban oferă din nou asigurări că noul Guvern PNL nu va tăia pensiile şi salariile. În plus, Executivul va face tot ce-i stă în putinţă pentru a asigura banii pentru plata bugetarilor şi a pensiilor.

“Toate minciunile privitoare la tăierea pensiilor și salariilor sunt aiuristice”, a fost declaraţia prim-ministrului Orban.

O poziţie similară a avut, în urmă cu o zi, şi noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru. “Aş vrea să mă asigur că oamenii primesc cele mai corecte mesaje şi am să mă îngrijesc ca în echipa ministerului, oamenii să comunice informaţiile exacte, pentru ca pensionarii şi salariaţii să ştie din sursă sigură că nu se taie pensiile şi salariile şi că muncim pentru a putea avea un trai civilizat în România”, a precizat aceasta la preluarea mandatului.

Îngrijorările populaţiei au fost alimentate în special de fostul ministru PSD al Muncii, Marius Budăi, care a spus, în mod repetat, că există bani în buget pentru creşterile de pensii şi salarii, însă nu ştie ce se va întâmpla dacă va veni PNL la guvernare, pentru că nu poate avea încredere în aceştia.

“În bugetul României sunt prinşi banii pentru plata pensiilor până la sfârşitul anului. La tot ce s-a întâmplat astăzi, mă rezum să spun că mă rog la Dumnezeu să nu ne aducem aminte de această zi ca Joia Neagră a economiei româneşti sau a bunăstării românilor”, spunea Marius Budăi după votul de la moţiunea de cenzură.