„Toți miniștri au termen să trimită până la ora 24 sumele pentru a constitui sumele de rezervă al Guvernului. După cum bine știți, sunt multe localități în România care nu au bani de funcționare până la sfârșitul anului, sunt bani de plată a utilităților, a căldurii. Vom cere pregătirea HG prin hotărâre legale. După ce vom numi noii prefecți vom cere ca în 24 de ore să se preia de la primării solicitările de sume de bani, ele vor fi înaintate către Ministerul Dezvoltării – verificați să fie vorba de cheltuieli de funcționare, de mașini – și aș vrea ca marți să aprobăm banii și să se facă toate plățile înainte de sărbători.”, a spus Orban.

Ce se va întâmpla cu Ordonanța 114, potrivit lui Orban

”Tot în privinţa Ordonanţei 114, bine că încă nu au plecat firmele care administrează sumele din Pilonul II de pensii. În mare parte, acest lucru s-a datorat încrederii pe care au avut-o că PSD nu va mai rămâne mult timp la putere. Şi aici trebuie abrogate toate prevederile care, de fapt, provoacă pierderea acestor companii, care, aşa cum s-a arătat de când a fost introdusă această reformă liberală, care a construit, pe lângă pilonul public de pensii, Pilonul II obligatoriu şi Pilonul III facultativ, ca instrumente de economisire şi de investire, care pot să furnizeze românilor care sunt astăzi în activitate venituri suplimentare în momentul în care se vor pensiona”, a afirmat Orban.

Vârsta de pensionare ar putea crește pentru unele persoane

Premierul Ludovic Orban consideră că ar trebui crescută vârsta de pensionare pentru anumite categorii de angajaţi. Acesta a dat ca exemplu profesorii, care ar putea avea opţiunea să lucreze până la 70 de ani.

Declaraţia a făcut-o în contextul în care Guvernul a stârnit un val de nemulţumiri după ce a anunţat că vrea să interzică din nou cumulul pensiei cu salariul în sectorul bugetar.