Lucian Şova este deputat, inginer mecanic specializat în transporturi rutiere şi acţionar majoritar al firmei de transport Cominfortrans.  
Din CV-ul publicat de Lucian Şova pe pagina de internet a Camerei Deputaţilor rezultă că ministrul propus pentru preluarea portofoliului Transporturilor a fost în perioada 1991-2000 manager general al companiei de transport Cominfortrans. Cominfortrans a fost înregistrată în  data 07 Martie 1991.
Din datele Ministerului Finanţelor rezultă că Cominfortrans se ocupă cu transportul rutier de marfă, activitate autorizată de Autoritatea Rutieră Română, instituţie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor. În perioada 2001-2002, Lucian Şova a ocupat funcţia de director general adjunct al Autorităţii Rutiere din România, având în atribuţii managementul politicilor sectorului transporturilor rutiere, dezvoltarea și implementarea noului cadru legislativ și de reglemntare.
În perioada 2002-2005 Lucian Şova a ocupat funcţia de director general al Departamentul Transporturi Rutiere din cadrul Ministerului Transporturilor. În perioada 2005-2009 Lucian Şova a revenit la Cominfortrans pe funcţia de consilier al managerului general. În perioada 2010-2012 a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului de administraţie al Spitalului judeţean Bacău.
Conform ultimei declaraţii de avere, depusă în momentul preluării mandatului de ministru al Comunicaţiilor, în iulie 2017, Lucian Şova era acţionarul majoritar, cu 53,34% al firmei Cominfortrans.