Nu cunosc in mod evident motivele chemarii de azi la DNA / pot insa sa spun ca in aproape 4 ani de Prim Ministru a fost…

Posted by Victor Ponta on Wednesday, February 10, 2016

La intrare în sediul DNA, el nu a făcut declaraţii jurnaliştilor.

Potrivit unor surse judiciare, soţul Alinei Gorghiu a fost citat ca martor într-un dosar privind fapte de corupţie.

Isar a fost ministru delegat pentru mediul de afaceri în guvernul Victor Ponta. De asemenea, el a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al CFR şi membru în consiliile de administaţie ale unor mari companii de stat.

Fostul premier Victor Ponta a scris pe Facebook:

"Nu cunosc in mod evident motivele chemarii de azi la DNA / pot insa sa spun ca in aproape 4 ani de Prim Ministru a fost o singura ocazie in care am primit direct informare de la institutiile specializate ale statului despre o tentativa clara de coruptie din partea unui ministru – Lucian Isar ( care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american in schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important in Romania)!
Atunci i-am spus imediat si lui Crin Antonescu de situatie si a inteles – in cateva ore l-am inlocuit pe Isar cu Mihai Voicu / probabil ca cei care m-au informat pe mine au sesizat si DNA .

Din pacate exista si astfel de oameni."

Isar despre declaraţiile lui Ponta: Lăsaţi-l să dezvolte

Economistul Lucian Isar, fost ministru delegat pentru relaţia cu mediul de afaceri, a susţinut miercuri, la ieşirea de la DNA, că fostul premier Victor Ponta trebuie lăsat să îşi dezvolte acuzaţiile la adresa lui.

Întrebat de jurnalişti despre afirmaţiile lui Victor Ponta, care a scris pe Facebook că în timpul mandatului a fost informat o singură dată despre o tentativă de corupţie din partea unui ministru, nominalizându-l pe Lucian Isar, fostul ministru delegat a replicat: 'Lăsaţi-l să dezvolte'.

Isar a fost audiat la DNA peste două ore.

Potrivit unor surse judiciare, el a fost citat ca martor într-un dosar privind fapte de corupţie.