Preşedintele cheamă astăzi partidele la o nouă rundă de consultări, de la ora 17.00.  Şeful statului ar putea anunţa varianta sa de premier. Potrivit evz.ro, unul dintre numele vechiculate în mediile politice este acela al consilierului guvernatorului BNR, Lucian Croitoriu.

Lucian Croitoru a fost de altfel propunerea PDL pentru postul de viceguvernator al Băncii Naţionale a României, în noul Consiliu de Administraţie al BNR. Croitoru nu a fost validat de Parlaament, locul său fiind ocupat de Bogdan Olteanu din partea PNL, aceasta fiind una dintre cele mai controverste numiri ăn CA al BNR din ultimii ani. Consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, are 50 de ani, este necăsătorit şi are un copil. A absolvit Facultatea de Planificare Cibernetică şi Calculatoare din Bucureşti.

UPDATE: Băsescu le-a declarat ambasadorilor statelor din UE că plănuieşte să nominalizeze un prim-ministru familiarizat cu FMI, potrivit unor surse citate de Mediafax. Croitorul a fost, timp de patru ani, senior adviser al directorului executiv al constituenţei olandeze din cadrul FMI.

DETALII:
Citiţi mai multe pe evz.ro.