Care credeţi va fi impactul creşterii salariului minim şi cum afectează acest lucru businessul pe care îl conduceţi?

Lucian Aldescu: În cazul companiei noastre, nu se va resimţi niciun impact, având în vedere faptul DPD, în 2016, nu a remunerat cu salariul minim niciun angajat.

Ce aşteptări aveţi de la noul Guvern?

Lucian Aldescu: implementeze programul de guvernare promis în campania electorală.

Enumeraţi cinci priorităţi pe care le consideraţi necesare sectorului în care activităţi şi care ar trebui implementate în decursul acestui an?

Lucian Aldescu: Infrastructura joacă un rol esenţial în dezvoltarea economică a ţării, dar şi pentru serviciile de curierat. Încurajăm investiţiile în dezvoltarea şi menţinerea infrastructurii. Acest obiectiv ar trebui fie prioritar pentru Guvern, pentru reprezintă cel mai sigur mod prin care pot fi atraşi noi investitori şi se poate obţine o creştere economică sustenabilă.

Cum estimaţi va evolua businessul pe care îl conduceţi în acest an?

Lucian Aldescu: DPD România a avut, în ultimii ani, o evoluţie ascendentă, atât la nivelul afacerilor, cât şi a volumului de livrări. Această tendinţa se va menţine şi în 2017, pe fondul investiţiilor în dezvoltarea capacităţii logistice, coroborate cu dezvoltarea de noi soluţii pentru clienţi. Una între cele mai importante este plata cu cardul la livrare, care a fost deja implementată de DPD în vara lui 2016. Toate aceste direcţii sunt în linie cu strategia DPDgroup, care vizează, până în 2020, poziţia de lider în regiunea balcanică, România având un rol important pe termen mediu şi lung în atingerea acestui obiectiv.

 

Citiți detalii despre opiniile celor 30 de oameni de afaceri chestionați de Capital în legătură cu măsurile economice adoptate sau anunţate de noul Guvern în ediția de astăzi a revistei Capital. Publicația poate fi găsită la centrele de difuzare a presei din întreaga țară.