Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a dezvăluit marți seară că s-a enervat atunci când a fost emisă OUG 7/2019, pentru că, un an și jumătate, în Parlament, a susținut legile justiției cu conștiința împăcată și fără dorință de a bloca lupta anticorupție.

De asemenea, liderul UDMR a mai explicat că partidul pe care îl conduce va vota moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, cee ace va crește șansele ca această moțiune să treacă. Opoziția, dar și o parte dintre deputații PSD vor vota această moțiune, care va însemna un vot de blam pentru Toader, dar nu va atrage după sine demiterea ministrului Justiției.

”Pe mine m-a enervat un pic, dar în politică nu poţi să te enervezi în orice moment, m-a supărat un pic, m-a luat prin surprindere, ca să fiu mai elegant în exprimare, OUG 7 şi e o problemă”, a declarat, marţi seară, Kelemen Hunor.

”Ne-am trezit cu Ordonanţa 7 care, de fapt, întoarce tot ce am făcut un an şi jumătate. Şi Timmermans şi oricine care se uită la această ordonanţă de urgenţă poate să spună, totuşi, ce se întâmplă, ce s-a schimbat în câteva zile, în câteva săptămâni? Trebuie să explicaţi raţional. Eu nu am văzut o explicaţie raţională, mai ales că apoi a venit o altă ordonanţă de urgenţă, prin care s-a pus aproape totul la loc în faza de dinaintea aprobării Ordonanţei 7”, a mai spus Kelemen Hunor.

Președintele UDMR a afirmat că ”există, se vede, o oarecare grabă, nesiguranţă în gândire, care nu are o susţinere argumentată, raţională în această zonă”.

Acesta a precizat din nou că UDMR va vota moţiunea simplă depusă împotriva ministrului Justiţiei, potrivit Stiripesurse.ro.