Lovitură totală pentru Rareș Bogdan! S-a întâmplat după ce Biroul Politic Județean al PNL Bistrița-Năsăud a adoptat prin vot unanim o rezoluție prin care își exprimă susținerea față de președintele partidului, Ludovic Orban.

Această poziție vine în totală contradicție cu cea a secretarului general al PNL, Robert Sighiartău, cel care face parte din organizația de Bistrița-Năsăud. Trebuie menționat că Sighiartău a fost alături de Rareș Bogdan în disputa cu Ludovic Orban. În momentul respectiv, secretarul general al PNL îi cerea lui Ludovic Orban să plece de la conducerea partidului.

Lovitură totală pentru Rareș Bogdan

Organizația din care face parte Robert Sighiartău a decis să îl susțină pe Ludovic Orban.

„Recunoaștem rezultatul alegerilor de la Congresul PNL din iunie 2017, iar asemenea rezultate nu pot fi schimbate decât tot în urma unui congres. În consecință, îl susținem pe președintele partidului, dl. Ludovic Orban. Totodată, le recomandăm tuturor colegilor noștri să discute problemele de natură internă doar în forurile statutare”, este textul rezoluției, conform unui comunicat semnat de președintele organizației județene, Ioan Turc.

Atacul lansat la adresa lui Orban

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a lansat un atac la adresa lui Ludovic Orban prin îi cere să plece de la conducerea partidului. Conform declarației făcute de acesta în data de 18 ianuarie la Digi 24, Orban ar fi condus discreționar partidul și a cedat ministere importante, în negocierile cu coaliția de guvernare, pentru a obține șefia Camerei Deputaților.

Sighiartău, alături de Rareș Bogdan și Florin Roman, este unul dintre contestatarii lui Ludovic Orban încă de după alegerile parlamentare.

„Din punctul meu de vedere, da. PNL a pierdut alegerile generale”, a răspuns Sighiartău când a fost întrebat dacă Ludovic Orban trebuie să plece.

„Din păcate, n-am reușit să avem o discuție privind acestea alegeri și n-am făcut o analiză în BPN cu privire la ceea ce s-a întâmplat, pentru că, până la urmă, tot timpul poporul are dreptate, iar la alegerile generale PNL s-a clasat pe locul doi, după PSD”, a spus secretarul general al PNL.

Ce spunea Rareș Bogdan

De asemenea, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a lansat anterior un atac dur la adresa liderului liberal, Ludovic Orban, pe care îl acuză că a condus și conduce dictatorial PNL, impunând decizii și ignorându-i pe ceilalți din conducerea partidului.

„Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat. La toți li se pare că fără ei universul nu mai funcționează, că sunt mesianici pentru România și pentru omenire și, cu excepția lui Emil Boc, restul s-au stricat la cap.

Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui, i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate”, a subliniat Rareș Bogdan, într-un interviu pentru Aleph News.