Așadar, Tribunalul București a respins contestația formulată de acesta, iar Matteo Politi va rămâne după gratii.

După ce s-a aflat ce faptă a comis și cazul s-a făcut public, italianul a intenționat să fugă din țară, însă a fost prins la Arad. Acesta este acuzat de îneșăciune și practicarea fără drept a unei profesii.

Medicul fals, Matteo Politi, practica o serie de tarife piperate pentru serviciile medicale pe care le oferea, cu toate că nu avea cunoștințele promise în CV. Astfel, chirurgul estetician se implica în numeroase tipuri de intervenții, pornind de la liposucție până la rinoplastie sau implant mamar.

Astfel, cel mai ieftin serviciu, cel de injectare a buzelor cu acid hialuronic, costa 300 de euro. De asemenea, prețurile creșteau odată cu dificultatea intervenției.

O rinoplastie costa 2.000 de euro. Ridicarea sânilor și implantul mamar necesita ca pacientele să scoată din buzunar 3.200 de euro. Prin urmare, o pereche de silicoane ajungea la prețul de 6.400 de euro.

„În primul rând ceea ce am mai spus este adevărat, în momentul în care am mai venit în România. Am folosit așa cum folosește un avocat și am semnat o procură. Așadar, avocatul s-a ocupat de tot ceea ce trebuia să facă, iar la final mi-a spus că am dreptul de practică în România. Și a spus că pot să practic fără nici o problemă și mi-a explicat ceea ce urmează să facă pentru echivalarea diplomelor. Și bineînteles, că trebuie să mergem la instituții. Și asta s-a întâmplat. O să vă pun la dispoziție toate actele și documentele pe baza cărora am primit autorizația de liberă practică”, s-a apărat Matteo Politi, citat de Spynews.ro.