Concertul care urma să fie organizat duminică, 22 decembrie, în memoria eroilor Revoluției din 1989, a fost anulat, după ce mai mulți artiști au renunțat să mai participe la acest eveniment.

Evenimentul, intitulat, ”30 de ani de libertate”, era organizat de Institutul Revoluției Române, condus de Ion Iliescu.

Camioanele nu au mai ajuns

Marian Rădună, reprezentant al unuia dintre grupurile civice care au contestat acest eveniment, a anunțat că echipa care trebuia să monteze scena în Piața George Enescu din București a plecat fără să mai facă nimic.

”Am fost în Piața George Enescu să văd dacă au montat ceva. Echipa care trebuia sa monteze scena plecase cu câteva minute înainte. Camioanele nu au mai ajuns”, a declarat Rădună, citat de stirileprotv.ro.

Cetățeni liberi

Angajații de la Compania Parking erau la datorie, după ce au fost sunați aseară sa vină la muncă. Cred că este timpul ca NOI cetățenii să fim cetățenii liberi pentru care au luptat și au murit Eroii din ’89. Avem obligația să aflăm adevărul acum, chiar dacă trebuia să-l știm din ’90 și să-i punem la treabă pe cei care au în fișa postului, aflarea adevărului”, a adăugat el.

Trebuie precizat că și jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut vineri seară o ieșire foarte dură la adresa fostului președinte Ion Iliescu, pe care îl acuză că încearcă să se valideze ca revoluționar de unul singur.

Declarațiile au venit în contextul concertului organizat duminică de Institutul Revoluției, condus de Ion Iliescu și Gelu Voican-Voiculescu.