Declarații incredibile făcute vineri seară de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a dezvăluit ce făcea Ion Iliescu în seara zile de 21 decembrie 1989.

”Revoluția se încheiase în noaptea de 21 decembrie. Ce făcea în noaptea de 21 decembrie Ion Iliescu, președintele acestui institut? Ia să vedem dacă vă închipuiți”, a spus CTP, în direct într-o emisiune televizată.

Răspunsul lui Iliescu

”Nu știți? Eu am avut curiozitatea să-l întreb, în direct: În noaptea de 21 ce făceați, dle președinte? Unii erau prin Piața Universității – nu prin Piața Brătianu! – și strigau pe acolo Jos Ceaușescu, Jos comunismul, dvs ce făceați?”, a povestit Tudor Popescu la Digi 24 Tv.

”Știți ce mi-a răspuns? Îmi distrugeam carnetul de partid!”, a precizat jurnalistul.

O ticăloșie calculată

În context, Cristian Tudor Popescu spune că Institutul Revoluției, condus de Ion Iliescu și Gelu Voican-Voiculescu, este o invenție a acestora, pentru a se valida pe ei înșiși ca revoluționari, iar concertul pe care vor să-l organizeze de 22 decembrie este o ”ticăloșie calculată”.

Pe de altă parte, artiștii dau dovadă de cinism acceptând să participe la concert și dovedesc că pentru ei ”banul n-are miros”.

Revoluționari inventați

”Asta este o ticăloșie. Acest institut este o invenție a lui Ion Iliescu, Voican-Voiculescu și cine mai era atunci în jurul lor, a echipei Iliescu, pentru a se valida ei înșiși ca revoluționari. Nu a avut niciodată alt scop. Acest institut nu are nicio legătură cu Revoluția română”, a spus jurnalistul.

”Este semnificativ faptul că respectivul concert trebuia să se desfășoare pe 22, la ora 16:00. Ce revoluție mai era la ora 16:00, pe 22? Ceaușescu era fugit cu elicopterul de patru ore, Iliescu apăruse din fundul grădinii, era la televiziune, salvatorul nației, ce revoluție mai era?”, a întrebat retoric Tudor Popescu.