Lovitură totală pentru Dragnea! Programele de susținere a agriculturii, care au fost mândria programului economic al PSD, ar putea fi sistate.

Șeful Guvernului a anunțat că este decis să le taie finanțările, pentru că nu dau roade. Trebuie amintit faptul că actualul ministru al Agriculturii, din Guvernul Cîțu, Adrian Oroș, este aprig contestat de fermieri.

Lovitură totală pentru Dragnea! ”Nu vreau să mai văd finanțate acele proiecte”

„Aș vrea să văd că proiectele aprobate de Dragnea în Parlament care nu dau roade nu mai primesc finanțări. Putem aloca bani pentru motorină, dar nu vreau să mai văd finanțate acele proiecte”, a declarat joi Florin Cîțu.

Programul ”Tomata” a avut ”impact zero” în patru ani în care s-au cheltuit aproape 200 de milioane de euro, pentru că importurile de roşii au crescut în toată această perioadă, iar programul a fost fraudat „în foarte multe locuri”, susţine ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros.

Programul ”Tomata” s-a desfăşurat pe o perioadă de patru ani, s-au cheltuit aproape 200 de milioane de euro, iar impactul a fost zero, în sensul că în fiecare an, statistic, importul de tomate a crescut.

De aceea, la cererea legumicultorilor, începând de anul acesta programul se numeşte legume în spaţii protejate şi nu tomate în spaţii protejate, pentru că legumicultorii ne-au spus că şi alte tipuri de legume ar trebui să beneficieze de acest program de minimis.

Iar anul acesta s-au alocat 150 de milioane de lei pentru programul ‘Legume în spaţii protejate’”, a declarat ministrul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii, repudiat de fermieri

El a arătat că actualul program pentru legume va fi evaluat la sfârşitul anului, pentru a se vedea ce impact a avut.

Între timp, Guvernul Cîțu este acuzat de tăierea banilor dedicați sprijinirii fermelor mici și mijlocii, cu acordul ministrului Oros și al reprezentanților României la negocierile de la Bruxelles.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a susținut public, la reuniunea cu miniștri ai agriculturii din statele membre, reducerea sumelor redistribuite prin noua Politică Agricolă Comună (PAC) către ferma de familie de până la 500 de hectare.

Ministrul Oros este acuzat de fermieri că i-a sacrificat pentru a obține plafonarea voluntară pentru fermele mari.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.