Lovitură totală pentru cei care stau la bloc! Termoenergetica tocmai a anunțat. Este prăpăd

Compania Municipală Termoenergetica a anunțat că sute de imobile au probleme legate de furizarea agentului termic și a precizat, concret, care sunt zonele afectate.

Așadar, în Sectorul 1, sunt afectate de oprirea apei calde şi a căldurii un număr de 78 de blocuri sau imobile, din cauza unor avarii la circuitul primar (str. Barbu Lăutaru) sau la furnizorul de gaze (str. Someşul Rece). În plus, 79 de blocuri sau imobile din Aviaţiei se confruntă cu o furnizare deficitară, din cauza lipsei parametrilor pentru livrarea apei calde sau a încălzirii.

În Sectorul 2 al Capitalei, apa caldă a fost oprită la nouă blocuri din str. Carei şi Bld. Basarabia, ca urmare a lucrărilor de înlocuire a unei vane în punctul termic. Sunt deficienţe în ce priveşte furnizarea agentului termic la 132 de blocuri sau imobile din cauza lipsei parametrilor pentru livrarea apei calde sau a încălzirii.

Nenumărate avarii în București

Compania Municipală Termoenergetica spune că în Sectorul 3, apa caldă sau încălzirea au fost oprite la 109 blocuri în zonele Bld. Octavian Goga, Cal. Călăraşi, Bld. Theodor Pallady, Cal. Vitan, Bld. 1 Decembrie, ca urmare a lucrărilor de remediere a avariilor în punctele termice sau pe reţele.

Avariile din rețeaua secundară au dus la oprirea apei calde sau a încălzirii pentru 228 de blocuri sau imobile pe str. Mărgeanului, Şos. Alexandria, Şos. Sălaj, Cal. Ferentari, Bld. Naţiunile Unite din Sectorul 5.

În Sectorul 6, apa caldă e oprită la 26 de blocuri, ca urmare a unor avarii pe str. Romancierilor, Bld. Timişoara, Bld. Iuliu Maniu.

Potrivit informațiilor Companiei Municipale Termoenergetica, Sectorul 4 este singurul care nu are nicio problemă din punctul de vedere al apei calde și al căldurii.

S-a anunțat modernizarea rețelei de termoficare a Bucureștiului

Se pare că anul 2022 a venit cu vești bune pentru bucureșteni. Pe lângă extinderea magistralei M4, primarul general al Capitalei a anunțat recent semnarea acordului pentru modernizarea a încă 11 kilometri din rețeaua primară de termoficare.

„Acordul pentru modernizarea altor 11 kilometri din reţeaua primară de termoficare” a Capitalei a fost semnat, a anunţat luni primarul general al Bucureştiului, Nicuşor Dan.

„Am semnat Acordul pentru modernizarea altor 11 km din reţeaua primară de termoficare. Lucrările vor începe în luna ianuarie şi vor fi realizate de Compania Energetica. Segmentul care urmează să fie modernizat este aferent magistralei Grozăveşti şi face parte din cei 40 de kilometri de reţea de termoficare scoşi la licitaţie în 2021.

Sunt conştient că problema termoficării este una vitală şi îi asigur pe locuitorii Capitalei că facem tot posibilul pentru a corecta această situaţie generată de indolenţa precedentelor administraţii” a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

În noiembrie, anul trecut, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) anunţa că desfăşoară lucrări pentru remedierea unor avarii apărute pe conductele de termoficare, în mai multe zone din sectoarele 2, 3, 4 şi 5 din Capitală.

Primarul general al Capitalei a declarat mai apoi, referitor la problemele pe care bucureştenii le au cu apa caldă şi căldura, că primăria poate interveni doar de urgenţă la avariile care se produc. Acesta afirma că problemele sistemului de încălzire centralizată s-au acumulat în timp, deoarece au fost „ani întregi de inacţiune”.