Probleme mari pentru bucureșteni. În cadrul unui bilanţ realizat la împlinirea a zece luni de mandat, Nicușor Dan a venit cu precizări de ultim moment. Mai exact, primarul Capitalei a anunțat că aproape 1.200 de blocuri nu au apă caldă până vineri dimineaţa din cauza unor avarii la reţeaua principală de termoficare.

Potrivit acestuia, din cauza avariilor, a fost nevoie de întreruperea aentului termic pentru ca lucrările să poată fi realizate în parametri optimi.

„Sunt nişte avarii la reţeaua principală, de asta trebuie întreruptă alimentarea cu agent termic pe întreaga această reţea principală. E mai bine să asumi şi să faci lucrările astea vara, când e un disconfort, dar nu e aşa de mare cum este dacă l-ai face iarna”, a declarat edilul, marți.

Bucureștenii rămân fără apă caldă până vineri

Totodată, după declarațiile făcute, edilul a fost întrebat de proiectul de lege promulgat de şeful statului ce prevede că întreruperile de apă caldă şi căldură în sezonul rece sunt interzise. În acest context, el a răspuns că diferenţa este mare „între un text pe o hârtie şi o conductă din teren”.

„Nu putem în iarna asta decât să avem o uşoară îmbunătăţire faţă de iarna precedentă”, a adăugat Nicuşor Dan.

Amintim faptul Nicuşor Dan a menţionat marți că, în momentul în care şi-a preluat mandatul, Primăria Capitalei avea în cont trei milioane de lei şi datorii de trei miliarde de lei, fiind în faliment, pe care însă nu l-a declarat, iar conturile erau blocate.

„Adică noi aveam de dat de o mie de ori mai mulţi bani decât aveam în cont. Şi toate datoriile astea erau curente, în sensul că fiecare din firmele sau oamenii cărora le datoram bani puteau în orice moment să ne blocheze conturile. Primăria era, de fapt, într-un faliment pe care nu îl declarase. Conturile erau blocate. Creditele pentru investiţii erau blocate”, a spus el.

În ceea ce privește rezultatul din ultimele luni, edilul susține că în prezent PMB are o situaţie financiară stabilă, având în vedere că nu are conturile blocate, au fost deblocate investiţiile, iar instituţia este credibilă pe piaţă.