Bucureștenii își pot lua gândul de la apa caldă! Problemele cu care se confruntă Capitala în privința distribuției apei calde sunt departe de a fi rezolvate.

Deși au existat promisiuni ferme din partea lui Nicușor Dan că situația va fi rezolvată, va mai dura câțiva ani până când cei din București se vor putea bucura de avantajele traiului într-o capitală europeană, susține Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Bucureștenii își pot lua gândul de la apa caldă! ”Centrala de pe platforma Titan este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire”

”La mijlocul lunii februarie 2021, i-am solicitat ministrului Energiei să prezinte stadiul de realizare a noii centrale termoelectrice de cogenerare de pe platforma fostului CET Titan.

Era proiectul pe care Virgil Popescu îl anunțase pompos în noiembrie 2020, de mână cu Nicușor Dan, ca fiind o investiție sigură, realizabilă imediat, care va aduce apă caldă și căldură locuitorilor din Colentina încă din acest an.

Iată solicitarea:

Au trecut mai bine de 8 luni și centrala de pe platforma Titan este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire. Nu s-a realizat nici un progres concret. Răspunsul Ministerului Energiei privind stadiul proiectului, primit în martie 2021, a fost stupefiant.

„Au avut loc discuții care s-au finalizat cu un acord de principiu între Primarul General și conducerea Ministerului Energiei pentru crearea unei centrale PROVIZORII la fostul CET TITAN”.

Deci se va realiza doar o investiție temporară, o înădire, o spoială, să scoată ochii cetățenilor cu ea.

„În continuare, dincolo de aspectul tehnic care va fi elaborat cât de curând, mai există și aspectul legal care este necesar să fie coordonat cu cel tehnic.

”Limbaj de lemn, zero informație”

Astfel, calendarul (n.n. de realizare a proiectului, deși nu știm care, pentru centrala provizorie sau pentru cea definitivă) va fi stabilit împreună cu toți participanții implicați în această etapă”.

Limbaj de lemn, zero informație.

Apoi, în iunie 2021, Bogdan Stănescu, directorul Societății de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE) SA din subordinea Ministerului Energiei, a declarat că se lucrează la caietul de sarcini pentru licitația privind realizarea studiului de fezabilitate pentru viitoarea centrală.

După finalizarea licitației, va urma perioada propriu-zisă de realizare a acestei documentații.

Apoi licitația pentru selectarea constructorului. Abia apoi va începe, efectiv, realizarea acestui proiect. Cât va dura? CÂȚIVA ANI BUNI…

”Cât va dura? Câțiva ani buni”

Despre centrala provizorie, anunțată și de Nicușor Dan, tot vești proaste.

Termoenergetica trebui să închirieze utilaje, cazane, să realizeze proiectele și să obțină avizele de utilități, totul prin licitații publice, care nu au fost încă demarate.

Apoi, trebuie rezolvată problema achiziției de energie termică, tot o licitație publică. Și aici încă se lucrează la caietul de sarcini…Cât va dura? CÂȚIVA ANI BUNI…

Deci, pe scurt, pentru cetățenii care vor aștepta la iarnă apa caldă și căldura promise de mincinoșii Dan și Popescu, să știți că mai durează… CÂȚIVA ANI BUNI.”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.