Liviu Dragnea primește în fiecare minut vești proaste. Miercuri,  primele trei puncte ale ordinii de zi a ședinței de plen a Camerei Deputaților de miercuri sunt dedicate eliminării oficiale a lui Liviu Dragnea din acest for legislativ.

Primul punct pe ordinea de zi prevede vacantarea fotoliului de deputat ocupat de Liviu Dragnea începând cu 2016. În locul său va veni următorul pe lista PSD pentru parlamentare în Teleorman – Petre Cioabă  președinte al organizației teleormănene de pensionari a partidului.

Al doilea punct pe ordinea de zi a ședinței de plen a Camerei Deputaților vizează vacantarea funcției de președinte a acestui for legislativ.

Iar al treilea punct: alegerea celui de-al treilea om în stat, viitorul președinte al Camerei. Cele mai mari șanse le are liberala Raluca Turcan, susținută de PNL, USR și PMP. PSD și ALDE îl susțin de deputatul social-democrat Marcel Ciolacu. UDMR și Pro România nu au anunțat pe cine susțin, dar au avansat candidați proprii.

Potrivit regulamentului, președintele Camerei este ales cu votul majorității deputaților. Dacă niciunul dintre candidați nu obține majoritatea, se organizează un tur doi. Cum PSD și ALDE au pierdut încă de anul trecut majoritatea în Cameră, cel mai probabil se va ajunge la un tur doi între Raluca Turcan și Marcel Ciolacu. Va câștiga acel candidat care va obține sprijinul UDMR și al Pro România. Votul este secret.