Fostul ministru de Interne, Mihai Fifor, susține afirmațiile lui Paul Stănescu conform cărora Viorica Dăncilă a decis să candideze la prezidențiale după ce a vorbit cu Klaus Iohannis. Atât fostul lider PSD cât și președintele României sunt acuzați de blat.

În acest context a intervenit și fostul secretar PSD, Codrin Ștefănescu, care sare în apărarea Vioricăi Dăncilă și consideră că între acesta și Iohannis nu a existat nicio discuție de tipul acest.

Reacția Vioricăi Dăncilă

După ce Paul Stănescu a acuzat-o de blat, Dăncilă a ieșit imediat la rampă și a declarat la România TV că a discutat cu președintele însă niciodată despre partidul pe care l-a condus.

„Am discutat cu domnul Iohannis, dar absolut niciodată despre PSD. Nu mi-aș fi permis să fac acest lucru. Am avut discuții despre Președinția rotativă, despre Diaspora, despre activitatea guvernamentală, despre miniștri pe care i-am avut în Guvern, despre respectarea deciziilor CCR. (…) Aceste lucruri nu au niciun sâmbure de adevăr și eu sper ca atunci când există un reproș să vină în cadrul CEx și nu public, mai ales când nu au niciun fundament real”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată dacă a vorbit cu Klaus Iohannis despre candidatura ei la prezidențiale, așa cum a afirmat Paul Stănescu.

Reacția lui Klaus Iohannis

Fiind și el implicat în acest scandal, Klaus Iohannis a reacționat și el cu privire la cele spuse de liderul PSD Olt. Din punctul de vedere al lui Iohannis, abordarea lui Stănescu este una ciudată. Totodată, potrivit spuselor lui Iohannis, candidatura Vioricăi la prezidențiale se datorează Partidului Social Democrat.

„Nu, PSD-ul a convins-o pe dna Dăncilă să candideze și cred că mai bine întrebați acolo de ce au făcut-o, fiindcă rezultatul este binecunoscut”, a fost răspunsul președintelui.