Este o zi de foc pentru Elena Udrea. Curtea de Apel Bucureşti va decide dacă Elena Udrea va fi sau nu audiată în Costa Rica în dosarul privind finanţarea campaniei prezidenţiale din 2009 a lui Traian Bsescu. În acest dosar sunt implicaţi şi Ioana Băsescu şi Dan Andronic.

Tot astăzi se afla şi care a fost implicarea SRI în acest dosar. Este vorba de un plic venit de la SRI care ar trebui să conțină informații suplimentare despre colaborarea SRI -DNA în dosar.

Potrivit jurnaliștilor de la Antena 3, SRI a fost solicitat să dea un răspuns cu privire la interceptările din dosar. Răspunsul a venit joi dimineața, însă el nu a putut vedea lumina zilei. Documentul a venit în urmă cu câteva săptămâni dar nu s-a putut vedea ce contține pentru că se afla într-un plic sigilat pe care stătea scris “Strict Secret”.

“Răspunsul a venit într-un plic sigilat la care magistrații nu au acces. La termenul trecut avocații au cerut președintelui de complet de judecată să trimită o adresă SRI să vadă cum a fost cu interceptările. Au trimis un răspuns. Nimeni nu știe însă dacă în acel plic se spune dacă s-a lucrat cu SRI sau nu pentru că plicul e strict secret și e în atenția completului de judecată”, a informat atunci Antena 3. Avocații au cerut desigilarea plicului, însă acest lucru nu s-a putut face pentru că este nevoie de certificate ORNISS pentru a se putea avea acces la documente care conțin informații secrete de stat. Din acest motiv, discuțiile s-au amânat pentru data de 16 mai.

În tot acest timp Elena Udrea și Alina Bica așteaptă să fie audiate de Comisia de imigrari din Costa Rica.