Liderul grupului ALDE din Camera Deputaților, Varujan Vosganian, a arătat, în comisiile de specialitate, că partidul pe care îl reprezintă, aflat în coaliția de guvernământ, nu susține propunerile PSD de modificare a Legii offshore. Cererea de retrimitere la comisii a fost adoptată cu 210 voturi pentru și o singură abținere.

Prezent la dezbaterile din Parlament, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a arătat că în comisii va fi discutată din nou și sumele colectate din impozitul offshore care revin autorităților locale, conform profit.ro.  

Comisiile reunite de Industrii, Buget și Administrație din Camera Deputaților au adoptat, marți, prin vot raportul asupra Legii offshore, cu amendamentele propuse de PSD, care majorează semnificativ povara fiscală a companiilor petroliere care vor să extragă gaze naturale din Marea Neagră. Raportul a fost adoptat cu 31 de voturi pentru, 10 împotrivă și 4 abțineri și, demn de remarcat, fără voturile membrilor ALDE din comisii, partenerii de guvernare ai PSD și, totodată, deținători ai portofoliului Energiei. 

Liderul grupului ALDE din Camera Deputaților, Varujan Vosganian, a arătat, în comisiile de specialitate, că partidul pe care îl reprezintă, aflat în coaliția de guvernământ, nu susține propunerile PSD de modificare a Legii offshore. Vosganian a reclamat că modificările aduse acum de PSD sunt decise fără a avea niciun fel de impact bugetar calculat, fără respectarea normelor de tehnică legislativă, iar Guvernul și autoritățile nu au transmis niciun punct de vedere cu privire la proiect. Opoziția a părăsit la rândul său ședința comisiilor de specialitate, reclamând că PSD nu a solicitat lucrări în paralel cu plenul Camerei Deputaților. pofit.ro