Acum, Petrom a decis o altă modificare de preț nefavorabilă celor cu motoare diesel: benzina s-a ieftinit cu 6 bani, însă prețul motorinei a rămas la fel.

Astfel, cel mai ieftin sortiment de benzină costă acum 5,3 lei, în scădere de la 5,36 lei.

Aceste întrebări şi le-au pus însă şi alţii. Şi au găsit chiar şi un posibil răspuns.  Cei care au maşini cu motoare pe motorină pot fi considerați "fuel fools" dacă au senzația că este mai ieftin cu motor diesel decât unul pe benzină, spune presa britanică.

Cei de la Auto Express au arătat că multe modele cunoscute de mașini au fost rulate mai mult de 50.000 de km pe an până ca ele să ajungă la un prag în care sunt mai economice decât cele pe benzină.  Astfel, o Skoda Octavia cu un motor diesel de 2 litri, ar trebui să fie rulată cel puțin 50.000 de km pe an, timp de 3 ani, ca să fie mai eficientă decât una cu un motor pe benzină. Prețul de achiziționare este cu 3.000 de lire mai mare.

Care e motivul pentru care s-a scumpit motorina

Majorarea preţului motorinei reflectă cererea în creştere pentru acest tip de combustibil în România, a declarat , într-o conferinţă de presă a Consiliului Investitorilor Străini, directorul general al companiei Petrom, Mariana Gheorghe.

"Cererea de carburant diesel a crescut iar preţurile sunt o reflectare a cererii şi ofertei. În România producem mai puţin decât este cererea. Acesta este şi trendul internaţional (creşterea preţului motorinei peste creşterea preţului benzinei – n.a.)", a spus Mariana Gheorghe.