Victor Ponta este de părere că actualul șef al Guvernului, Ludovic Orban, face abuzuri când folosește ordonanțele de urgență.

„Ei (liberalii şi Guvernul – n.r.) au trecut de mult toate liniile roşii, cu 25 de OUG date într-o noapte. De ce să-l lăsăm în funcţie. Poate să dea o ordonanţă de urgenţă în care să spună că s-au făcut alegerile şi el are rezultatul.

De ce să nu-l dăm jos şi să nu încercăm să punem nişte oameni normali. Sau măcar să nu-i mai lăsam această armă (ordonanţa de urgenţă – n.r.), pe care o foloseşte în disperare”, a afirmat Victor Ponta, liderul Pro România, într-un interviu pentru Marius Tucă.

Ponta a reușit să-l convingă pe Tăriceanu, mai trebuie doar Ciolacu

Liderul Pro România, Victor Ponta este de părere că Orban nu ar mai trebui să fie lăsat în fruntea Guvernului din cauză că a ajuns să se poarte discreționar.

„Orban e un tip vechi în politică. E disperat acum, pentru că el ştie că nu e favoritul lui Iohannis, pentru că nu are putere în partid, pentru că dacă Iohannis zice… Atunci el trage cu mitraliera de la Guvern, exact ca în clipul cu maimuţa care a prins AKM-ul şi trage în toate părţile. De ce să nu îi luăm AKM-ul din mână. Asta încerc să-l conving pe Marcel Ciolacu. Pe Tăriceanu l-am convins”, a completat Victor Ponta.